Partnerskaber

1000 Dage

1000 Dage er et femårigt partnerskab mellem Mødrehjælpen og Egmont Fonden, som skal give gravide og nybagte forældre én samlet indgang til viden, rådgivning og støtte fra graviditet til barnets tre års fødselsdag.

Hvad er 1000 Dage?

1000 Dage skal give alle børn den bedste start på livet. Kernen i indsatsen er et digitalt univers, som målrettes alle gravide og småbørnsfamilier med råd og vejledning til, hvordan de skaber de bedste betingelser for deres barns første 1000 dage.

Hjemmesiden www.1000dage.dk forventes at gå i luften i starten af 2020. Det nye digitale univers skal udvikles i en proces med inddragelse af gravide, børnefamilier, fagprofessionelle og forskere.

Udover råd og vejledning på www.1000dage.dk vil der være mange andre former for hjælp til gravide og småbørnsfamilier:

  • Interaktive læringsforløb
  • Endnu flere får adgang til Mødrehjælpens rådgivning
  • Bedre hjælp og støtte i lokalområdet
  • Hjælp til økonomisk trængte småbørnsfamilier
  • Mere fokus på de små børns trivsel

Hvorfor 1000 Dage?

Alle børn i Danmark skal have en god start på livet, og de første 1000 dage af et barns liv er særligt vigtige for dets trivsel og udvikling. Men mange nybagte forældre er utrygge i forældrerollen, og nogle mangler de nødvendige kompetencer til at skabe tryghed og stimulere deres barn. 1000 Dage skal give den nødvendige hjælp og støtte, som forældrene efterspørger, fordi det forringer børns livschancer, hvis de ikke får en god start på livet.

Hvem er 1000 Dage for?

1000 Dage er for alle gravide og småbørnsforældre i Danmark. Men der vil være særlige tilbud til de gravide og småbørnsforældre, der har ekstra behov for hjælp og støtte.

Her bygger vi videre på Mødrehjælpens snart 100 år lange erfaring med at sikre børn de bedste muligheder for en god start på livet. 1000 Dage henvender sig både til mor og far, enlige og par.

Fakta:

  • Hvert år fødes ca. 60.000 børn i Danmark
  • I hver ottende familie er sundhedsplejersker bekymrede for forældre-barn relationen i barnets første leveår
  • Omkring 30 procent af alle danske børn har et utrygt tilknytningsmønster til voksne
  • 94 procent af alle gravide bruger internettet til at supplere den information, de får fra sundhedsprofessionelle, men viden på nettet kan være mangelfuld og af svingende kvalitet

Vil du vide mere om 1000 Dage?

Kontakt afdelingschef Flemming Schultz på fsc@moedrehjaelpen.dk, tlf. 28920060

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for fagpersoner her

Hent faktaark om 1000 dage

Læs pressemeddelelsen her

1000 Dage – et femårigt partnerskab mellem Egmont Fonden og Mødrehjælpen

Egmont Fonden og Mødrehjælpens samarbejde går over 75 år tilbage. Med den nye partnerskabsaftale fortsættes det tætte samarbejde.

”De første 1000 dage i et barns liv er afgørende for, at barnet får en god start på livet. Partnerskabet med Mødrehjælpen er en historisk stor og nyskabende civilsamfundsindsats på småbørnsområdet, som vi forventer, kan gøre en positiv forskel for alle børn – og ikke mindst de udsatte,” siger Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fonden og medinitiativtager til Småbørnsløftet.

Med partnerskabet ønsker Egmont Fonden og Mødrehjælpen at bidrage til Småbørnsløftets mål om, at de første 1000 dage af alle børns liv er præget af tryghed og stimulering, så de fra fødslen trives og får alsidige muligheder for at lære og udvikle sig.

”Gravide og nybagte forældre i Danmark har brug for langt bedre hjælp og støtte, end de får i dag, for det forringer børns livschancer betydeligt, hvis de ikke får en god start på livet,” siger Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen og medinitiativtager til Småbørnsløftet. Hun tilføjer:

”Vi ved fra vores rådgivning i Mødrehjælpen, at det i særlig grad gælder sårbare forældre – og det skal vi altså have lavet om på. Sammen med Egmont Fonden vil Mødrehjælpen give småbørnsområdet et løft og give endnu flere småbørn og deres forældre mulighed for at komme godt fra start.”

1000dage-partnerskab-moedrehjaelpen
Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fonden, og Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen .

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.