Partnerskaber

1000 Dage - et partnerskab mellem Mødrehjælpen og Egmont Fonden

1000 Dage-programmet består af en række aktiviteter for gravide og forældre med børn i alderen 0-3 år. I begyndelsen af 2021 udkommer et nyt digitalt univers med viden, støtte og inspiration til livet med småbørn.
Baby
1000 Dage er et 5-årigt partnerskab mellem Mødrehjælpen og Egmont Fonden. De første 1000 dage i et barns liv er særligt vigtige for trivsel og udvikling. Foto: Keen Heick-Abildhauge

Det kommende digitale univers hedder Engodstart.dk og her vil gravide og småbørnsforældre kunne finde råd og vejledning til hverdagen med børn i alderen 0-3 år. Det bliver også muligt at deltage i aktiviteter og netværk med andre i lokalområdet, få rådgivning og ansøge om babypakker, der passer til barnets alder.

Hvad er 1000 Dage?

1000 Dage er et partnerskab mellem Mødrehjælpen og Egmont Fonden, der skal give alle børn den bedste start på livet. Kernen i indsatsen er et digitalt univers, som målrettes alle gravide og småbørnsfamilier med råd og vejledning, der er skræddersyet til netop den periode, de gennemgår fra graviditet til barnets tre års fødselsdag.

Det nye digitale univers skal udvikles i en proces med inddragelse af gravide, børnefamilier, fagprofessionelle og forskere.

Der vil også være andre former for hjælp til gravide og småbørnsfamilier:

 • Endnu flere får adgang til Mødrehjælpens rådgivning
 • Bedre hjælp og støtte i lokalområdet
 • Hjælp til økonomisk trængte småbørnsfamilier
 • Mere fokus på de små børns trivsel

Fakta:

 • Hvert år fødes ca. 60.000 børn i Danmark
 • I hver ottende familie er sundhedsplejersker bekymrede for forældre-barn relationen i barnets første leveår
 • Omkring 30 procent af alle danske børn har et utrygt tilknytningsmønster til voksne
 • 94 procent af alle gravide bruger internettet til at supplere den information, de får fra sundhedsprofessionelle, men viden på nettet kan være mangelfuld og af svingende kvalitet
 • Hvorfor 1000 Dage?
 • Hvem er 1000 Dage for?
 • Vil du vide mere om 1000 Dage?

1000 Dage – et femårigt partnerskab mellem Egmont Fonden og Mødrehjælpen

Egmont Fonden og Mødrehjælpens samarbejde går over 75 år tilbage. Med den nye partnerskabsaftale fortsættes det tætte samarbejde.

”De første 1000 dage i et barns liv er afgørende for, at barnet får en god start på livet. Partnerskabet med Mødrehjælpen er en historisk stor og nyskabende civilsamfundsindsats på småbørnsområdet, som vi forventer, kan gøre en positiv forskel for alle børn – og ikke mindst de udsatte,” siger Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fonden og medinitiativtager til Småbørnsløftet.

Med partnerskabet ønsker Egmont Fonden og Mødrehjælpen at bidrage til Småbørnsløftets mål om, at de første 1000 dage af alle børns liv er præget af tryghed og stimulering, så de fra fødslen trives og får alsidige muligheder for at lære og udvikle sig.

”Gravide og nybagte forældre i Danmark har brug for langt bedre hjælp og støtte, end de får i dag, for det forringer børns livschancer betydeligt, hvis de ikke får en god start på livet,” siger Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen og medinitiativtager til Småbørnsløftet. Hun tilføjer:

”Vi ved fra vores rådgivning i Mødrehjælpen, at det i særlig grad gælder sårbare forældre – og det skal vi altså have lavet om på. Sammen med Egmont Fonden vil Mødrehjælpen give småbørnsområdet et løft og give endnu flere småbørn og deres forældre mulighed for at komme godt fra start.”

1000dage-partnerskab-moedrehjaelpen
Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fonden, og Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen .

Få den nyeste viden