Partnerskaber

1000 Dage

1000 Dage er et digitalt univers til dig, der er gravid eller har børn under tre år. I løbet af 2020 kan du her finde viden og få rådgivning, støtte og inspiration til livet med småbørn. 1000 Dage er både for mor og far, enlige og par.
Baby
De først 1000 dage i et barns liv er særligt vigtige for trivsel og udvikling. Foto: Keen Heick-Abildhauge

Med 1000dage.dk får gravide og forældre et helt nyt site med masser af råd og vejledning til hverdagen med småbørn. Her vil du kunne netværke med andre i dit lokalområde, få rådgivning og ansøge om babypakker, der passer til dit barns alder.

Bliv en del af Mødrehjælpens forældrepanel

I Mødrehjælpen vil vi meget gerne høre fra dig, hvis du er gravid og/eller har børn under tre år. Hvad er vigtigt, svært, skønt og udfordrende ved de første 1000 dage som mor eller far?

Vi spørger forældrepanelet til råds, når vi udvikler nyt til 1000dage.dk og nye aktiviteter i vores lokalforeninger. Har du lyst til at være med, så send en mail til mth@moedrehjaelpen.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

Er du fagperson og interesseret i at høre mere om 1000 Dage, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev for fagpersoner.

Hvad er 1000 Dage?

1000 Dage skal give alle børn den bedste start på livet. Kernen i indsatsen er et digitalt univers, som målrettes alle gravide og småbørnsfamilier med råd og vejledning til, hvordan de skaber de bedste betingelser for deres barns første 1000 dage.

Hjemmesiden www.1000dage.dk forventes at gå i luften i løbet af 2020. Det nye digitale univers skal udvikles i en proces med inddragelse af gravide, børnefamilier, fagprofessionelle og forskere.

Udover råd og vejledning på www.1000dage.dk vil der være mange andre former for hjælp til gravide og småbørnsfamilier:

 • Interaktive læringsforløb
 • Endnu flere får adgang til Mødrehjælpens rådgivning
 • Bedre hjælp og støtte i lokalområdet
 • Hjælp til økonomisk trængte småbørnsfamilier
 • Mere fokus på de små børns trivsel

Fakta:

 • Hvert år fødes ca. 60.000 børn i Danmark
 • I hver ottende familie er sundhedsplejersker bekymrede for forældre-barn relationen i barnets første leveår
 • Omkring 30 procent af alle danske børn har et utrygt tilknytningsmønster til voksne
 • 94 procent af alle gravide bruger internettet til at supplere den information, de får fra sundhedsprofessionelle, men viden på nettet kan være mangelfuld og af svingende kvalitet
 • Hvorfor 1000 Dage?
 • Hvem er 1000 Dage for?
 • Vil du vide mere om 1000 Dage?

1000 Dage – et femårigt partnerskab mellem Egmont Fonden og Mødrehjælpen

Egmont Fonden og Mødrehjælpens samarbejde går over 75 år tilbage. Med den nye partnerskabsaftale fortsættes det tætte samarbejde.

”De første 1000 dage i et barns liv er afgørende for, at barnet får en god start på livet. Partnerskabet med Mødrehjælpen er en historisk stor og nyskabende civilsamfundsindsats på småbørnsområdet, som vi forventer, kan gøre en positiv forskel for alle børn – og ikke mindst de udsatte,” siger Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fonden og medinitiativtager til Småbørnsløftet.

Med partnerskabet ønsker Egmont Fonden og Mødrehjælpen at bidrage til Småbørnsløftets mål om, at de første 1000 dage af alle børns liv er præget af tryghed og stimulering, så de fra fødslen trives og får alsidige muligheder for at lære og udvikle sig.

”Gravide og nybagte forældre i Danmark har brug for langt bedre hjælp og støtte, end de får i dag, for det forringer børns livschancer betydeligt, hvis de ikke får en god start på livet,” siger Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen og medinitiativtager til Småbørnsløftet. Hun tilføjer:

”Vi ved fra vores rådgivning i Mødrehjælpen, at det i særlig grad gælder sårbare forældre – og det skal vi altså have lavet om på. Sammen med Egmont Fonden vil Mødrehjælpen give småbørnsområdet et løft og give endnu flere småbørn og deres forældre mulighed for at komme godt fra start.”

1000dage-partnerskab-moedrehjaelpen
Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fonden, og Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen .

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.