Partnerskaber

Unge Familier på Vej i Aalborg

Mødrehjælpen tilbyder rådgivning og støtte til gravide og mødre under 30 år samt aktiviteter for tilknyttede fædre eller partnere.

Hvad er projekt Unge Familier på Vej?

Unge Familier på Vej i Aalborg er et tilbud om rådgivning til gravide og mødre op til 30 år. Her kan de få støtte og vejledning til forældreskabet og til senere at uddanne sig eller få et job.

Vi opstarter grupper fire gange om året i februar, maj, august og november.

Kvinderne begynder i forløbet, når de er i 3. trimester af graviditeten, og forløbet strækker sig i op til 72 uger, der fordeler sig med 32 uger, hvor der er mødegang en dag i ugen, 10 uger med mødegang hver anden uge og til slut mulighed for følgeskab bestående af tæt kontakt via individuelle samtaler og deltagelse i sociale netværksskabende aktiviteter i op til 30 uger.

I projektet tilbydes følgende aktiviteter:

  • Gruppeforløb med 8-10 andre gravide og mødre
  • Familiecafé med spisning, eventuelt oplæg og minimum to fagpersoner fra gruppeforløbet til stede
  • Hold for fædre eller partnere med forskellige temaer vedrørende fødsel og forældreskab
  • Parsamtaler og hjælp til kommunikation og konflikthåndtering
  • Individuelle samtaler med fokus på afklaring om job og uddannelse – også for fædre

Til indsatsen er der tilknyttet fire fagpersoner; en socialrådgiver, jordemoder, sundhedsplejerske og uddannelsesvejleder. De arbejder tværfagligt og helhedsorienteret for at yde den bedst mulige støtte til deltagerne.

Udover Mødrehjælpens professionelle fagpersoner er der tilknyttet en del frivillige, der fungerer som blandt andet mentorer, oplægsholdere og praktiske hjælpere.

Hvem kan få rådgivning i Unge Familier på Vej?

Unge Familier på Vej er under under 30 år, der gerne vil støttes og vejledes i forhold til graviditet, forælderrolle, netværk, egne handlekompetencer og afklaring omkring uddannelse eller job.

Som udgangspunkt er projektet for gravide og mødre, men fædre eller partnere til kvinderne i projektet kan deltage i større eller mindre grad i for eksempel parsamtaler, aktiviteter for fædre, familiecaféer og individuelle samtaler med fagpersoner.

Skal du være mor eller far i en tidlig alder?

Hvis Unge Familier på Vej lyder som noget for dig, så tag endelig kontakt til Anne Thoft, der er socialrådgiver og en af de fagpersoner, du kan møde i tilbuddet. Du kan finde hendes kontaktoplysninger nederst på siden her.

Vil du tale med en rådgiver, kan du også kontakte Holdepunkt, som er Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning. I Holdepunkts rådgivningsartikler kan du blandt andet læse om de tanker, man kan gå med, hvis man skal være mor som en af de første i vennekredsen eller om din økonomi som forælder.

Hvorfor Unge Familier på Vej?

Målet med at støtte unge familier er at give dem den robusthed og handlekraft, de unge har brug for som forældre.

Derudover får deltagerne hjælp til at lægge en plan for, hvordan de efter barslen enten kan:

  • gå i gang med eller eventuelt færdiggøre en uddannelse
  • få et job eller beholde et eksisterende

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at deltage i Unge Familier på Vej, eller har du spørgsmål til tilbuddet, så kontakt gerne:

Socialrådgiver Anne Thoft
Telefon: 30 21 27 01
E-mail: ath@moedrehjaelpen.dk

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.