Mødrehjælpens rådgivning

Som far kan du også bruge Mødrehjælpen

Trods vores navn hjælper vi også fædre i Mødrehjælpen. På vores hjemmeside kan du finde råd og vejledning til mange svære situationer.

Mødrehjælpens mål er at hjælpe børn gennem deres forældre, og her er det ligegyldigt, om du er far eller mor. Er du far, eller er din partner gravid, kan du derfor i lige så høj grad som mødre få gavn af vores viden og vejledning.

Få rådgivning i Holdepunkt

Som far er du meget velkommen til at kontakte Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning Holdepunkt.

Her kan du enten chatte med eller ringe til en rådgiver.

Holdepunkt tilbyder også spændende aktiviteter i lokalforeninger rundt om i hele landet – måske vi har et tilbud i nærheden af dig og din familie?

Endelig kan du dykke ned i Holdepunkts rådgivningsartikler om blandt andet økonomi, rettigheder, samvær og skilsmisse. De kan hjælpe med at skabe overblik over netop din situation.

Retshjælp

Mødrehjælpen tilbyder også gratis retshjælp hos en uvildig jurist eller advokat. Du kan få juridisk rådgivning om blandt andet skilsmisse, samvær, bolig og faderskab.

Læs mere om Mødrehjælpens rådgivning og vores tilbud.

Det har andre fædre sagt om Mødrehjælpens rådgivning

“I Mødrehjælpen går man med et håb. Man får lettet sit hjerte, sat ord på sine tanker og får lagt planer for, hvor livet skal gå hen”.

– Brian, alenefar til fire børn

“Det har været en stor fornøjelse at møde socialrådgiverne fra Mødrehjælpen, og jeg bestiller ikke andet end at anbefale dem til andre mænd. Som mand er det ikke dårligt at få hjælp fra Mødrehjælpen. Jeg fornemmer, de har nogle andre og bedre værktøjer, end jeg kunne have fået andre steder”.

– Kim, fraskilt far til fem børn

Læs også dette interview med Peter om at komme videre efter skilsmissen med hjælp fra Mødrehjælpen.

Farholdet i Holstebro – en mandepause fra baby, bøvl og bleskift

I Holstebro har en gruppe fædre fundet en sjov måde at få delt de udfordringer, der kan opstå, når der kommer en lille ny i familien. Sammen med frivillige fra Mødrehjælpens lokalforening mødes de løbende til aktivitetsaftener, hvor blandt andet bowling, koldkrigsbunker og folkevognsrugbrød har været på programmet sammen god mad og diskussioner om alt fra familietrivsel og økonomi til opdragelse.

”Når man får sådan en lille én, bliver alt sat på stand by, og så trænger man til at komme ud og trække vejret. Væk fra alt den hverdags-trummerum, der er i sådan en familie, og lige lade lidt op,” siger Johnny, som er en af de fædre, der har deltaget. For ham var far-holdet en kærkommen mulighed for at komme lidt ud og samtidig møde en flok fædre, der stod i samme situation som ham selv.

”Vi har vendt hverdagsting, store ting, små ting, røverhistorier. I og med at vi har været en blandet gruppe, får man nogle andre input og tanker, for eksempel i forhold til hvordan familielivet kan fungere. Hvis der kommer lidt bøvl ind i hverdagen, så har vi snakket om det også. Det har været en hyggeaften, hvor det ikke har været aftensmad, bleskift og sengetid, det gik op i.”

Har du som Johnny lyst til at møde andre forældre og få en snak om det, der kan være svært og sjovt i familielivet, så kontakt din nærmeste lokalforening og hør, hvad de har af tilbud.

Få den nyeste viden