Mødrehjælpens rådgivning

Få gratis og uvildig retshjælp

Mødrehjælpen tilbyder gratis retshjælp hos en uvildig jurist eller advokat. Juristerne og advokaterne i retshjælpen har tavshedspligt og må ikke dele dine informationer med andre. Du kan få juridisk rådgivning om blandt andet skilsmisse-, samvær-, bolig- og faderskab.

Hos Mødrehjælpen kan alle få gratis og uvildig retshjælp. Du kan blandt andet få hjælp til:

  • Separation, skilsmisse eller samlivsophævelse
  • Forældremyndighed og faderskabssager
  • Barnets bopæl og samværsret
  • Økonomi (for eksempel børnebidrag)
  • Overgreb på børn og anbringelse af børn
  • Bodeling og deling af aktiver og passiver ved samlivsophævelse
  • Arveretlige spørgsmål

Sådan får du gratis retshjælp i Mødrehjælpen

Ring til os på telefon 33 45 86 00 og tryk 2 for at bestille en tid.

Du kan selv vælge, om du vil komme ind til en samtale i en af vores rådgivninger i henholdsvis Aalborg, Aarhus, Odense og København, eller om du vil ringes op af en af vores retshjælpsadvokater og retshjælpsjurister. Hvis du helst vil ringes op, skal du stadig bestille tid.

Vores retshjælpsadvokater og retshjælpsjurister yder kun mundtlig juridisk rådgivning.

Vær opmærksom på, at advokaterne der rådgiver i retshjælpen er privatpraktiserende advokater, som kun er tilknyttet Mødrehjælpen i det omfang, de yder rådgivning i retshjælpen i Mødrehjælpens lokaler.

Hvis du har brug for mere rådgivning, end retshjælpen i Mødrehjælpen kan tilbyde dig, vil du blive henvist til at søge advokathjælp uden for Mødrehjælpen. Det betyder, at du selv skal betale for advokatens ydelser.

Hvis du gerne vil benytte den advokat, der har rådgivet dig i Mødrehjælpens retshjælp, kan der ikke træffes aftale om det i forbindelse med rådgivningen i Mødrehjælpen. Du skal i stedet kontakte den pågældende advokat direkte på dennes kontor.

Du skal også være opmærksom på, at rådgivningen herefter ikke længere foregår i Mødrehjælpens regi, og at Mødrehjælpen friholder sig for ethvert ansvar i forhold til ydelsen.

Vores retshjælp er godkendt af Justitsministeriet. Driftsudgifterne til retshjælpen finansieres af staten på Finansloven på samme måde som andre godkendte retshjælpsinstitutioner.

Få hjælp i Holdepunkts mange rådgivningsartikler

I Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning Holdepunkt kan du også få svar på mange af dine spørgsmål i vores flere end 100 rådgivningsartikler. Har du for eksempel spørgsmål til faderskab? eller vil du gerne vide mere om, hvad der sker, hvis I er uenige om en samværsordning?

Du finder artiklerne på siden viden og råd. Brug søgefeltet øverst på siden og find den rette artikel eller se udvalgte artikler i de forskellige emner.

Få den nyeste viden