Mødrehjælpens rådgivning

For nogle børn er sommerferien fuld af oplevelser. For andre er den bare lang

Alt for mange børn i Danmark får ikke en særlig sommerferieoplevelse, fordi deres forældre ikke har råd eller overskud. Derfor laver Mødrehjælpen i år en særlig sommerkampagne for udsatte og sårbare børnefamilier.

Det varer ikke længe, før sommeren er over os. Det betyder enden på et langt skoleår, og starten på seks ugers ferie, hvor oplevelserne står i kø. Men for de 64.500 børn i Danmark, der lever i fattigdom, kan sommerferien være lang og uden oplevelser. Flertallet af dem oplever afsavn i hverdagen, hvor de må undvære basale ting, som vi andre tager for givet. De lever i familier, hvor man ikke har råd til at holde børnefødselsdag, hvor fritidsaktiviteter vælges fra, fordi de koster for mange penge – og hvor selv en biografbillet kan være en uoverkommelig udgift.

I Mødrehjælpen gør vi alt, hvad vi kan for at sikre udsatte børn trygge og udviklende rammer, så de trives som børn og lykkes som voksne. Derfor uddeler vi igen i år Sommerhjælp til de mest trængte familier.

Hvem kan få Mødrehjælpens Sommerhjælp?

Vi rækker ud til nogle forældre, der i det seneste år, har bedt om økonomisk støtte hos Mødrehjælpen.  Familierne har brug for langsigtet hjælp til at komme videre, men de har sjældent overskud til selv at opsøge den. Mødrehjælpens Sommerhjælp er en håndsrækning til disse familier. Den er en hjælp til gode oplevelser i sommerferien. Et afbræk i hverdagens kaos.

Mødrehjælpens Sommerhjælp består af økonomisk hjælp til familien, og et tilbud om gratis socialfaglig rådgivning, der kan hjælpe familien ud af den situation, de står i. En typisk ansøger, der er enlig forsørger med to børn, vil modtage 700 kr.   Beløbet er beregnet med 350 kr. pr barn. Det giver dem ro til at skabe overblik, og – sammen med tilbuddet om rådgivning hos Mødrehjælpen – overskud til at tage de første skridt mod en positiv ændring i deres samlede situation.

Hvordan hjælper vi?

Vores indsamlingsresultat går dels til at uddele økonomisk hjælp, hvor familierne får penge til sommeraktiviteter med børnene, og dels til en langsigtet indsats, hvor forældrene har mulighed for at søge rådgivning og støtte.

Den økonomiske del af Sommerhjælpen gives i form af en kontant pengegave. Hvor stort beløbet er, afhænger af antallet af børn i familien.

  • Der gives 350 kroner pr. barn. Det vil sige, at en familie med to børn får 700 kr. Familierne skal ikke betale skat af beløbet, jf. ligningsloven § 7 stk. 22.

Vores indsamling til Sommerhjælpen slutter søndag den 16. juni 2019. Vi giver alle ansøgere besked ugen efter, så hjælpen kan nå at være fremme, før ferien begynder.

Vil du støtte Mødrehjælpens Sommerhjælp?

Du kan være med til at give sommerhjælp til et barn ved at købe et gavebevis i vores webshop. Støt Sommerhjælpen her.

Få den nyeste viden