En konstruktiv rådgivning

Mange fædre har svært ved at bede om hjælp, når de er presset i forældrerollen. De venter, til de slet ikke ser anden udvej. Men fars nærvær og omsorg er vigtig for børns udvikling og trivsel, og der er heldigvis stadig flere fædre, der kontakter Mødrehjælpens Rådgivning. Vi hjælper nemlig både mor og far med at få styr på familielivet, også efter en skilsmisse. Og langt de fleste bliver taknemmelige for at få en konkret og konstruktiv rådgivning.
farsdag_2018_moedrehjaelpen

Hvert andet ægteskab ender med skilsmisse, og når der er børn involveret, ender flere end hvert fjerde forældrepar i Familieretshuset på grund af uenighed om fx bopæl eller samvær. Begge forældre kan være bekymrede for, om de kan finde en god løsning for deres børn, men mange af de fædre, vi taler med i Mødrehjælpens Rådgivning, har en reel angst for at miste kontakten til deres børn.

”De har brug for at blive beroliget, fordi de er bange for at miste relationen til deres børn. Så vi snakker med dem og går hele situationen igennem. Mænd er ofte nysgerrige og har fokus på, hvad der er godt for barnet,” siger Tina F, der er socialrådgiver i familierådgivningen.

Det nødvendige samarbejde

Et typisk eksempel er en far, som synes, han har fået alt for lidt samvær med sit barn. Han er interesseret i at finde den løsning, der er bedst for barnet, og vi kan hjælpe forældrene med at lægge en plan for, hvordan de gradvist kan trappe samværet op.

Vi bliver også kontaktet af fædre, som er usikre på, om de vil blive hørt, hvis Familieretshuset fx vil gennemføre en børnesagkyndig undersøgelse. De beder måske om et juridisk råd, men der er selvfølgelig også mange følelser involveret, og i Mødrehjælpens Rådgivning kan fædrene få vendt hele situationen med en uvildig rådgiver. Som regel får de nyt mod på at indgå i de samarbejder, der er nødvendige, når man vil være den bedste far for sit barn – også efter en skilsmisse.

Har du brug for hjælp? Kontakt Mødrehjælpens Rådgivning her.

Få den nyeste viden