Nyheder

6162 børn får julehjælp fra Mødrehjælpen

Tre dage før jul er Mødrehjælpen i mål med sin juleindsamling, og alle de sårbare familier, som opfylder organisationens kriterier, får hjælp.

Der er nu julehjælp på vej fra Mødrehjælpen til 6.162 børn og deres forældre. Det er resultatet af årets juleindsamling, som har sat en trist rekord med flere ansøgere end nogensinde før.

”Jeg er meget glad over al den hjælp, som danskerne har ønsket at give til hårdt ramte familier. Jeg synes, det er en smuk solidaritet,” siger Mads Roke Clausen, direktør i Mødrehjælpen.

Rekordmange ansøgere

Da fristen for at søge julehjælp udløb midt i december, stod det klart, at antallet af familier, der søgte hjælp, i år hele 21 procent højere end for et år siden. Til trods for den kraftige vækst i ansøgninger, er det lykkedes at samle ind til alle takket være bidragydernes gavmildhed.

”Vi har oplevet en markant stigning. Derfor har vi kæmpet ekstra hårdt for at kunne hjælpe flere. Og heldigvis er det lykkedes, så vi nu kan hjælpe hele 16 procent flere end for et år siden,” siger direktør Mads Roke Clausen.

Penge og rådgivning

Mødrehjælpen støtter familierne med penge: 400 kroner til gave for hvert barn under 18 år, 300 kroner til mad og 100 kroner mere til mad for hvert barn ud over det første barn. Dertil kommer, at Mødrehjælpen tilbyder alle – også de, som ikke opfylder kriterierne – rådgivning, sådan at de kan arbejde sig ud af den svære situation, de er i nu.

FAKTA

  • Antal ansøgninger i 2017: 8.405, svarende til en stigning på 21 procent i forhold til 2016
  • Antal familier godkendt til julehjælp efter Mødrehjælpens kriterier: 3.000, svarende til 6.162 børn

Læs mere om Mødrehjælpens juleindsamling og kriterier her.

KONTAKT
For interview og flere oplysninger:

Mødrehjælpens pressekonsulent Mai Rasmussen: 23 49 37 68.