Nyheder

6.183 børn får julehjælp fra Mødrehjælpen

Fire dage før jul fik 3.044 børnefamilier med i alt 6.183 børn besked om, at der er julehjælp på vej fra Mødrehjælpen. Det er resultatet af årets juleindsamling.
glad dreng med nissehue

”Jeg er meget rørt over den store opbakning, som danskerne har vist vores juleindsamling i år. Det vidner om en stor solidaritet med de mange tusinde danske børnefamilier, der lever i fattigdom, heriblandt vores julehjælpsansøgere. Uden alle de gavmilde bidrag fra private, virksomheder, vores lokalforeninger og fonde, havde vi ikke kunne hjælpe så mange familier i år. Tak! Jeg ved, at de mange familier er meget taknemmelige”, siger Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen.

Da fristen for at søge julehjælp udløb i midten af december, stod det klart, at der igen i år var mange ansøgere.

”Selvom vi har hjulpet flere børn og familier end nogensinde før, har vi desværre også måtte give afslag til mange. Vi håber derfor, at alle, der har brug for råd og støtte i en svær tid, vil gøre brug af vores gratis rådgivning og de mange lokale aktiviteter, der er at finde landet over”, siger Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen.

Penge og rådgivning

Mødrehjælpen støtter familierne med et økonomisk bidrag: 400 kroner til en gave til hvert barn under 18 år, 300 kroner til mad og 100 kroner mere til mad for hvert barn ud over det første barn. Dertil kommer, at Mødrehjælpen tilbyder alle – også de ansøgere, som ikke har fået julehjælp – gratis, professionel rådgivning, så de kan få råd og støtte til at arbejde sig ud af den svære situation, de er i nu.

FAKTA

Antal familier godkendt til julehjælp efter Mødrehjælpens kriterier: 3.044, svarende til 6.183 børn.

Læs mere om Mødrehjælpens juleindsamling og kriterierne her.

Få den nyeste viden