Nyheder

Børnesko betaler sansegynge og kagemænd

Mødrehjælpens lokalforening i Randes har fået nyt udstyr til legepladsen til deres hus på Dronningborg Boulevard. Det er et af de konkrete resultater af et samarbejde med skokæden Deichmann.

Pressemeddelelse, udgivet: 31.10.12.

Mødrehjælpen i Randers har fået en økonomisk håndsrækning fra Deichmann, så de nu kan hjælpe endnu flere familier, der har behov for en hjælp og støtte. Pengene, som bl.a. er kommet fra Deichmanns salg af børnesko, er gået til at udstyre legepladsen ved Lokalforeningens hus med en sansegynge – et legeredskab, der bidrager til udvikle børnenes motorik. Samtidig er der midler til at give fødselsdagshjælp til trængte familier.

Og pengene falder på et tørt sted. Karin Dal, der arbejder som frivillig hos Mødrehjælpen i Randers, siger:

”Vi har endelig fået råd til en sansegynge til legepladsen ved vores hus på Dronning-borg Boulevard, hvor socialt udsatte mødre kan komme og få hjælp og vejledning, og ikke mindst møde andre mødre. Huset og legepladsen er et frirum for både børn og voksne, hvor vi udover det socialpædagogiske arbejde også laver en række sociale og netværksskabende arrangementer, som fx fællesspisning.”

Hvordan holder man børnefødselsdag?

Karin Dal lægger hver uge frivillige timer i genbrugsbutikken med børnetøj i Østergade, der er det primære indtægtsgrundlag for Mødrehjælpens frivillige sociale arbejde i Ran-ders-området. Karin Dal er også tilknyttet huset på Dronningborg Boulevard. Her rykker hun blandt andet ud med den Rullende Kagemand, når familier ikke kan overskue eller finde penge til børnefødselsdagen. Hun siger:

”De fleste ved, hvordan man holder en god børnefødselsdag, men hvis man som enlig mor aldrig selv har oplevet en børnefødselsdag – hverken som barn eller voksen – kan det være svært vide, hvordan man gør. Her hjælper Mødrehjælpens ”Rullende Kage-mand” med både planlægning, indkøb og afholdelse. Men det er mødrene selv, der bestemmer, hvor meget hjælp de vil have. Ofte handler det bare om et par ekstra hæn-der til fx mad indkøb, kage og gaver, og donationen fra Deichmann har gjort, at vi nu kan hjælpe endnu flere trængte familier.”

Frivilligt arbejde giver livsglæde

Lokalforeningens hus på Dronningborg Boulevard og genbrugsbutikken i Østergade er drevet af frivillige randrusianere. Alene til genbrugsbutikken er der knyttet over 35 frivil-lige:

”Mange af os er pensionister eller efterlønnere, men det betyder ikke, at vi ikke får no-get fra hånden. Faktisk har vi ofte dårligt tid til at drikke kaffe, fordi der både skal betjenes kunder, vaskes, stryges og hænges på plads. Men vi har det utrolig rart sammen, når vi er i butikken, og det at hjælpe andre er noget man bliver rigtig glad af,” fortæller Karin Dal og fortsætter:

”Det er faktisk meget livsbekræftende at få lov til at gøre noget for andre mennesker, uden at man skal have betaling for det.”

Genbrugsbutikken sælger aflagt børnetøj til meget små priser. Ca. 5 fem kroner for en

t-shirt og 10 kroner for en langærmet trøje, mens bukser kan fås for ca. 20 kroner. Overskydende tøj fra butikken sendes videre til Dansk Balkan Mission.

Glad for at kunne hjælpe

Christian Berger, der er administrerende direktør for Deichmann i Danmark, er glad for at kunne støtte Mødrehjælpens lokalforening i Randers. Han siger:

”I alle vores 32 skobutikker i Danmark kan vores kunder være med til at gøre en forskel og give penge til Mødrehjælpen via de opstillede indsamlingsbøsser. Vi er glade for at kunne støtte udsatte børnefamilier. Det er i tråd med vores grundlæggende filosofi om, at virksomheden skal tjene mennesket.”

Ved at donere 10 kr. for hvert par børnesko, der sælges i de kommende måneder, støt-ter Deichmann også direkte det frivillige arbejde hos Mødrehjælpen. Nærmeste Deichmann butik ligger på Randers Storcenter.

Yderligere information – Deichmann

KommunikationsKompagniet A/S
Gisela Dose Stephansen
Tlf. 30 57 96 30
Tlf. 33 93 44 22
gisela@kkonline.dk

Ulrich Effing
Head of Corporate Communications, Deichmann SE
Tlf: +49 201 867 69 60
ulrich_effing@deichmann.com

KommunikationsKompagniet formidler kontakt til relevante nøglepersoner hos Deichmann i Danmark eller Tyskland

Yderligere information – Mødrehjælpen

Louise Mean Sunwell Nielsen
Telefon: 22 56 52 91

Om Deichmann

Deichmann har siden 2003 etableret 32 butikker i Danmark og er Europas største sko-detailhandel med over 32.500 medarbejdere på verdensplan. Firmaet blev grundlagt 1913. Det er stadig familieejet og har hovedkontor i Essen, Tyskland.

Få den nyeste viden