Nyheder

Julegaver, der glæder flere

Juletid betyder ekstra travlhed i Mødrehjælpens butikker. Mange kommer for at købe gaver, der vækker glæde hos modtagerne og samtidig støtter Mødrehjælpens arbejde for gravide og børnefamilier.
Lene Mader i butikken på Amager i København, hvor hun sammen med de andre frivillige modtager de mange donationer, klargør og sælger dem som kvalitetsgenbrug, der støtter Mødrehjælpens arbejde.

I Mødrehjælpens butik på Amager går mange kunder rundt og kigger på tøj i alle farver og størrelser, mens børnene er optaget af lege- tøjet og de mange bøger og spil, som udvalget også byder på.

”Mange køber små gaver til pakkekalender, og der er altid gang i salget af legetøj op til jul. Så vi har travlt, og det er dejligt med glade kunder og søde børn i butikken,” siger Lene Mader, som er en af de frivillige i butikken.

Genbrug med et godt formål

Lene Mader har været i butikken i syv år. Hun fortæller, at juletiden er særlig hyggelig, når de pynter op, stiller pebernødder frem og med nissehuer på hjælper kunderne med at finde gode genbrugsgaver. Gaver fra Mødrehjælpen skaber både glæde hos gavens modtager og hos de mange børnefamilier, som får gavn af de penge, butikken tjener.

”En del af overskuddet fra butikken går direkte til Fonden Mødrehjælpen – og særligt Julehjælpen sørger vi for at give en ekstra donation. Resten bruger vi til at lave aktiviteter for de lokale børnefamilier,” fortæller Lene Mader med et smil.

Den første Mødrehjælpsbutik åbnede i 1984, og siden er mange flere kommet til. Fælles for dem alle er, at de bliver drevet af frivillige og sælger kvalitetsgenbrug til børn, hvor overskuddet går til sårbare gravide og børnefamilier:

”Det betyder meget for mig at vi kan sælge tøjet videre, så det ikke går til spilde, og at vi samtidig er med til at hjælpe nogle, der har brug for det,” slutter Lene Mader.

Interviewet er oprindelig bragt i Mødrehjælpens medlemsblad MødrehjælpenNyt.

Fakta om Mødrehjælpens butikker

Få den nyeste viden