Kunst og samarbejder i webshoppen

Plakatkunst og håndlavet keramik

Kritisk Pynt tilbyder æstetisk førstehjælp til feminister og andre mennesker, der er lidt trætte af hverdagen ... og nogle gange verden.

Ikke kun til pynt

Sara Ferreira fra Kritisk Pynt startede med at designe tre glimmerkopper til Mødrehjælpen, og de håndlavede krus med markante budskaber blev revet ned af hylderne i vores webshop. Siden har Sara suppleret med flere flotte kopper og drikkedunke, og det – indtil nu – mest populære motiv er blevet overført til en iøjnefaldende plakat: “Mor er ikke sur, mor er træt”.

Kritisk pynt plakat

Et hav af krav og forventninger

Designeren selv har altid haft blandede følelser for den traditionelle moderrolle og de krav og idealer, der knytter sig til moderskabet:

“Jeg synes det var udfordrende at blive mor. Jeg oplevede at blive mødt med et hav af forventninger og krav (egne og andres), jeg ikke nødvendigvis kunne genkende mig selv i, eller leve op til. Ikke hele tiden, i hvert fald. Men det er jo bare min oplevelse. For mødre er – selvfølgelig og gudskelov – lige så forskellige, uperfekte, fantastiske, dejlige og fejlbarlige som andre mennesker.”

Sara støtter meget gerne vores arbejde:

“Mødrehjælpen er en sindssygt vigtig organisation. Jeg er meget optaget af køn og ligestilling og sidder selv i bestyrelsen i Dansk Kvindesamfund, så det er et emne, der ligger mit hjerte meget nært.”

Sara Ferreira kritiske pynt
Sara Ferreira håndlaver al sin kritiske pynt, som blandt andet er muleposer, t-shirts og keramik med markante budskaber.

Knivskarpe og kærlige budskaber

‘Jeg har ikke sovet i et år,’ kan Sara Ferreira finde på at skrive på en drikkedunk til møgtrætte forældre. ‘Det vi vander vokser’ er en fin, lille påmindelse om, at vi skal passe på vores børn og hinanden. Covid-19 og konsekvenserne af krigen i Ukraine inspirerede Sara til en tankevækkende kommentar: ‘For vi kan ikke leve alene’.

Du kan følge Sara Ferreira og Kritisk Pynt her på Instagram.

kritisk-pynt-kopper-der-støtter-mødrehjælpen

Vil du være med til at bestemme?

Vi er altid interesseret i input og idéer til nye produkter i webshoppen. Da Sara skulle designe drikkedunken “Det vi vander vokser”, hjalp vores trofaste følgere på Instagram os med at finde det bedste citat. Og vi sendte selvfølgelig en håndlavet drikkedunk til de to, der foreslog citatet.

Hvis du også vil være med til at bestemme, kan du følge os på Instagram eller modtage vores nyhedsbrev, hvor vi løbende spørger om hjælp. 🙏

Hjælp til mange mennesker

Salget af Kritisk Pynt-keramik har i høj grad bidraget til vores arbejde: Siden april 2021 har vi kunnet rådgive flere end 300 mennesker i Holdepunkt. Så hvis du er en af dem, der har brugt glimmerkoppen som gave eller selv har den stående i køkkenskabet, skal du have en kæmpestor tak! ❤️