Nyheder

”For mig handler det om at give hjælp til selvhjælp”

47-årige Line Mørk var ikke i tvivl, da hun skulle vælge en velgørende organisation at støtte økonomisk. Det skulle være Mødrehjælpen. Et sted, hvor hun selv fik hjælp og rådgivning, da hun var yngre. Line har i dag støttet Mødrehjælpen i mere end 10 år.

Line er opvokset i et hjem, hvor hendes mor var alene med hendes søster og hende selv. Økonomien var stram, og de var jævnligt nødt til at køre til moderens veninder for at spise, da der ikke var råd til mad.

Line spurgte sjældent efter gaver i sin barndom. Hun vidste, at de ikke havde råd, og hun ønskede ikke at give sin mor dårlig samvittighed. Forholdet til moderen var kompliceret gennem hele barndommen, og fortsatte med at være det, da Line blev voksen.

Et afgørende fællesskab

Som 21-årig stod Line alene med en graviditet, en lav indkomst og med en mor, der havde fået konstateret uhelbredelig kræft. Det var en svær tid, og det var her, at Line rakte ud til Mødrehjælpen efter anbefaling fra kommunen.

”Hos Mødrehjælpen blev jeg meget hurtigt en del af en mødregruppe på ca. ti gravide piger. Vi var alle meget unge. Jeg var den ældste, og ingen af os havde veninder i samme situation, som vi kunne dele vores tanker med. I gruppen fik jeg oplevelsen af at være normal, da det viste sig, at de andre havde de samme tanker og bekymringer som mig,” fortæller Line.

Faglig og professionel hjælp

Line-Moerk-Donor-Moedrehjaelpen-med-filter

Forløbet hos Mødrehjælpen varede meget af Lines graviditet og fortsatte efter fødslen. Gruppen havde faste møder én gang om ugen, og Mødrehjælpen havde tilknyttet en jordemoder og en socialrådgiver, der var ansvarlig for gruppen.

”Vores socialrådgiver Vivi og vores jordemoder Anne var utroligt engagerede og søde. De svarede på alle vores spørgsmål og spurgte også ind til, hvordan vi havde det, og de gav os rum til at tale. En dag hvor jeg havde voldsomme kramper under graviditeten, ringede jeg til Anne, og det endte med, at hun kom hjem til mig for at tjekke mig igennem. Det betød alt for mig – at have nogle voksne, der var der, mens min verden på en og samme tid brød sammen og startede forfra.”

Derfor støtter jeg

I Mødregruppen blev der dannet stærke bånd mellem deltagerne, og Line mødes stadig jævnligt med én af pigerne fra gruppen. Line er i dag 47 år – hun arbejder som folkeskolelærer og har to store børn. Det var da Line begyndte sit ”voksenliv” og havde en god økonomi, at det blev naturligt for hende, hun ville støtte Mødrehjælpen.

”Mødrehjælpen var der for mig på det tidspunkt i mit liv, hvor mit liv var utrolig kompliceret. Det vil jeg altid være taknemmelig for. Derfor betaler jeg gladeligt et lille bidrag for at støtte sagen. Det, som jeg brænder for med min støtte, er at hjælpe forældre til at kunne hjælpe sig selv – i den virkelighed, som de står i. Det giver nemlig efter min overbevisning børnene de bedste odds, og det betyder meget for mig at støtte,” afslutter Line.

LÆS OGSÅ: Jeg vil gerne hjælpe forældre med at komme igennem en svær skilsmisse.

Få den nyeste viden