Irma – strategisk partner i Mødrehjælpen

Ny kunstplakat sætter fokus på det svære forældreskab

Andet skud på stammen i Mødrehjælpen og Irmas kunstsamarbejde hedder 'Vi gør det allesammen så godt vi kan' og er illustreret af kunstner Line Jensen. Overskuddet går ubeskåret til Mødrehjælpens arbejde for sårbare børnefamilier og gravide.
Line Jensen kunstner

Moren på Plakaten er ved at hænge nyvaskede strømper op. De var hvide før, men hun er kommet til at vaske dem med en rød sok. Et humoristisk billede på, at vi alle kan fejle. Men også et vigtigt symbol på, at grænsen mellem den perfekte mor og den dårlige mor er hårfin.

“For mødre er det enten-eller. Der er ingen mellemvej. Ikke ligesom i vores job eller ægteskab, hvor der er plads til nuancer. Jeg vil gerne vise med plakaten, at der også for mødre skal være plads til, at vi er mennesker, og at vi ikke har noget at skamme os over. Selv når livet er ekstra hårdt,” forklarer Line Jensen.

Køb Line Jensens kunstplakat i Mødrehjælpens webshop her

Plakaten er en fortolkning af Mødrehjælpens stærke budskab: Alle kan blive ramt af livet. Det har Line Jensen også selv været, da hun som 26-årig blev mor for første gang. Med hendes egne ord ”gik det meget hurtigt meget dårligt”. Det unge forældrepar blev overvældet af det nye ansvar, og i perioder var Line Jensen efterladt alene med barnet, mens faren flygtede ud i byen.

”Vi var de første i vores vennekreds, der fik barn, og vi var meget naive. Vi gled langt fra hinanden, og der var store konflikter. I den periode havde det været rart at vide, at der var nogen at række ud efter, og nogen som kunne sætte det hele lidt på plads, for jeg var en mor i frit fald,” fortæller Line Jensen, der endte med at blive skilt og være enlig mor i otte år, inden hun mødte sin nuværende mand, som hun har to efternølere med.

Desværre vidste hun ikke for 17 år siden, at der fandtes en organisation som Mødrehjælpen, og måske troede hun heller ikke, at hendes problemer var alvorlige nok.

“Nu, hvor jeg igen har små børn i mit liv, ved jeg jo, at det ER sindssygt hårdt at have børn. Så hårdt, at jeg har skrevet to bøger om det”, siger Line Jensen med henvisning til de selvbiografiske bøger ”Hver dag starter det forfra” og ”Det store regnestykke”, hvor hun tegner det kaotiske liv som mor og kvinde.

”Men det behøver ikke være så hårdt, som det var første gang – det vidste jeg bare ikke,” tilføjer hun.

Netop derfor er hun ekstra stolt af at have tegnet plakaten til Mødrehjælpen, som støtter og styrker børnefamilier og gravide, der er ramt af livet, hvad enten det er hverdagen, der ikke hænger sammen, eller der er større livskriser som skilsmisse eller vold på spil.

”Jeg vil gerne give stemme til en masse mødre og kvinder, der går derhjemme og samler sokker op, og som aldrig bliver set eller hørt. Det er rigtig mange af os,” siger hun.

Læs mere om Mødrehjælpens samarbejde med Irma her

Artiklen har også været bragt i Irmas blad Krydderiet – læs den her.

Om plakaten

Line Jensens plakat er trykt på 170 gram Munken Pure Rough kvalitetspapir og måler 297 × 420 mm (A3). Plakaten er trykt i begrænset antal og koster 175 kr. Alle penge fra salget går ubeskåret til Mødrehjælpens rådgivning af børnefamilier, der er blevet ramt af livet.

Kunst der gør en forskel

I 2020 vil Mødrehjælpen og Irma i fællesskab samarbejde med tre kunstnere for at sætte fokus på, hvordan forældre håndterer, når livet rammer dem. Vores mål er at hjælpe mere end 700 forældre og 1500 børn. Når du køber kunstværkerne på Mødrehjælpens webshop støtter du rådgivningen med at hjælpe forældre til at give deres børn en god start på livet.

Få den nyeste viden