Nyheder

Mødrehjælpen åbner for julehjælpsansøgninger

Torsdag 6. oktober har udsatte børnefamilier mulighed for at søge om julehjælp hos Mødrehjælpen.

Pressemeddelelse udgivet 6. oktober 2016

Igen i år er det muligt at søge om julehjælp hos Mødrehjælpen. Torsdag 6. oktober åbner Mødrehjælpen for ansøgninger om julehjælp via sin hjemmeside.

Mødrehjælpen uddeler julehjælp til udsatte børnefamilier, så børnene i de hjem også kan få en juleaften at glæde sig til.

”Julen er en vigtig tid i børns liv. Hele december ser man frem til og tæller ned til årets fest 24. december. Men for rigtig mange børnefamilier er der hverken økonomi eller overskud til julemad eller julegaver. I stedet bliver december én lang mavepine, fordi man ved, at man må skuffe sine børn på årets vigtigste aften,” siger Heidi Lausen Purup, kommunikationschef i Mødrehjælpen.

En juleaften at glæde sig til

Mødrehjælpen frygter, at der særligt i år vil være ekstra mange familier, som har behov for julehjælp, efter kontanthjælpsloftet trådte i kraft 1. oktober. Kontanthjælpsloftet rammer især enlige forsørgere hårdt, og Mødrehjælpen forudser, at det vil få konsekvenser for rigtig mange børneliv – også op til jul.

”Børn er ikke herrer over deres forældres økonomi. Det kan være rigtig hårdt at være den eneste i klassen eller børnehaven, der ikke har nogen glædelige oplevelser at dele med kammeraterne efter juleferien. Derfor samler vi ind, så børnene i de familier også kan få en gave og julemad juleaften – alt det vi andre forbinder med en hyggelig jul,” siger Heidi Lausen Purup.

Man er dog ikke garanteret julehjælp, fordi man er ramt af kontanthjælpsloftet. Det er kun muligt for Mødrehjælpen at uddele julehjælp til de familier, som overholder Mødrehjælpens generelle kriterier for julehjælp, og som det lykkes organisationen at samle ind til.

Der er deadline for ansøgninger 15. december kl. 12. Man skal søge om julehjælp på Mødrehjælpens hjemmeside: www.moedrehjaelpen.dk/sog-julehjaelp

Kriterier for julehjælp hos Mødrehjælpen

Både mødre og fædre kan søge, men man skal have hjemmeboende børn under 18 år eller fast samværsaftale
Man skal have et lavt rådighedsbeløb – Mødrehjælpens socialrådgivere gennemgår de enkelte ansøgningers budget og vurderer på den baggrund, om de er berettiget
Man skal have været ude for en særlig hændelse i løbet af året, som gør hverdagen og økonomien svær at overskue – f.eks. en ulykke, alvorlig sygdom, skilsmisse eller dødsfald i familien

Få den nyeste viden