Nyheder

Mødrehjælpen i mål med julehjælp

To dage før jul kan Mødrehjælpen nu lukke sin juleindsamling med det glade budskab, at alle berettigede ansøgere vil modtage julehjælp. I alt 5.204 børn fra udsatte familier kan nu se frem til en juleaften med gaver og god mad.

Pressemeddelelse, udgivet: 22. december 2016

Efter en imponerende slutspurt i Mødrehjælpens indsamling til julehjælp er det lykkedes at rejse penge nok til, at alle ansøgere, som er godkendt til at modtage en økonomisk håndsrækning fra organisationen, vil få imødekommet deres ønske.

Da fristen for at indsende ansøgninger lukkede den 15. december, manglede der endnu at blive skaffet penge til de sidste 1.202 børn af i alt 5.204 fra julehjælpsberettigede, udsatte familier. Men over den seneste uge er virksomheder, fonde, kommuner, privatpersoner og ihærdige frivillige i Mødrehjælpens lokalafdelinger strømmet til med donationer, som har gjort det muligt at nå indsamlingens mål.

”Jeg vil gerne udtrykke en stor, varm tak til alle dem, der har bidraget. Det er virkelig glædeligt, at vi kan imødekomme ønsket fra alle vores godkendte ansøgere om at få støtte til at give deres børn en glædelig juleaften med hvad der dertil hører af gaver og god mad, som familien kan samle sig om,” siger direktør i Mødrehjælpen Mads Roke Clausen.

For at blive godkendt til julehjælp fra Mødrehjælpen, skal man leve op til tre kriterier. Ud over at være udfordret økonomisk, skal familien være ramt af en social begivenhed, som en fyring, en skilsmisse eller sygdom, som gør det særlig svært at komme igennem dette års jul. Også ansøgerens trivsel bliver vurderet forud for en godkendelse. På denne baggrund er i alt 2.551 ansøgninger godkendt i 2016.

Hver ansøger modtager 400 kr. per barn til gave samt 300 kr. til familiens julemiddag. Til middagen gives desuden 100 kr. ekstra for hvert barn ud over det første.

For børnene gør julehjælpen en stor forskel, og Mødrehjælpen modtager hvert år inderlige taksigelser fra børnenes forældre. Et eksempel fra en mor til fire børn lyder i år:

”Tusind, tusind tak. Jeg ved slet ikke, hvordan jeg nogensinde skulle kunne takke jer. I har lige reddet ungernes jul og juleferie. Vi er fra i dag til og med fredag boligløse. Nu har jeg trods alt muligheden for at kunne give dem lidt medgang, hvor jeg troede, at julen for ødelagt for de fire guldklumper. Jeg takker af hele mit hjerte. Hav en rigtig god jul og et godt nytår med viden om, at i hvert fald fire børns jul er reddet.”

Hos Mødrehjælpen arbejder vi for at hjælpe gravide og sårbare fædre og mødre til at komme godt videre i livet. Halvdelen af beløbet fra juleindsamlingen går derfor til helhedsorienterede behandlings- og rådgivningstilbud hos Mødrehjælpen til eksempelvis unge forældre og voldsramte. På den måde varer julehjælpen hele året. Man kan fortsat yde bidrag, som vil gå til Mødrehjælpens rådgivning. Se mere på www.moedrehjaelpen.dk.

Pressekontakt:

Pressekonsulent Ulla Gunge, tlf. 22 14 58 03, ugu@moedrehjaelpen.dk
Kommunikationschef Heidi Lausen Purup, tlf. 22 56 52 91, hlp@moedrehjaelpen.dk

Få den nyeste viden