Nyheder

Mødrehjælpen inflationsregulerer julehjælpen

For alt for mange børnefamilier i Danmark er julen forbundet med økonomiske og sociale afsavn. Derfor åbner Mødrehjælpen igen i år for ansøgning til julehjælp, så flere børn kan få en glædelig jul. Ansøgningen til julehjælpen åbner den 5. oktober klokken 10.

Sidste år modtog Mødrehjælpen over 15.000 ansøgninger til julehjælp. Det var rekord og mere end en fordobling i forhold til antal ansøgninger året før.

”Igen i år forventer vi en betydelig stigning i ansøgningerne til vores julehjælp. Inflationen er lige nu på sit højeste niveau i knap 40 år. De stigende priser rammer os alle sammen, men i allerhøjeste grad rammer det børnefamilier på overførselsindkomster og lavindkomst,” siger Mødrehjælpens direktør, Ninna Thomsen.

”Det stigende behov for julehjælpen tegner jo et klart billede af den barske virkelighed, som alt for mange børn desværre vokser op i. En virkelighed, hvor økonomien i familien er så dårlig, at børnene i den grad står uden for fællesskabet. I Mødrehjælpen taler vi med familier, der er så hårdt presset på økonomien, at de dårligt kan få mad på bordet. Når familierne ikke engang har råd til de basale fornødenheder, er det klart, at der heller ikke er råd til en julemiddag eller en gave til børnene,” siger hun.

Inflationsreguleret julehjælp

I år har Mødrehjælpen reguleret julehjælpen med 10 procent. Det betyder, at hjælpen i år består af 550 kroner pr. barn under 18 år, hvor den sidste år bestod af 500 kr. pr. barn under 18 år.

”Børnefamilierne var i forvejen virkelig presset på økonomien sidste år op til jul. Med de stigende priser er familiernes økonomiske problemer blevet værre, og derfor giver det kun mening, at Mødrehjælpen følger udviklingen og regulerer beløbet for julehjælpen. Jeg håber, at julehjælpen kan give familierne et lille pusterum,” siger Mødrehjælpens direktør, Ninna Thomsen.

For at kunne imødekomme så mange ansøgninger som muligt starter Mødrehjælpen sin indsamling til julehjælpen allerede 1. november i år, hvilket er knap to uger tidligere end sidste år.

”Vi forventer at få rigtig mange ansøgninger til julehjælpen i år. Derfor er vi selvfølgelig dybt afhængige af danskernes velvilje og opbakning, hvis vi skal lykkes med at hjælpe så mange økonomisk trængte familier som muligt,” slutter Mødrehjælpens direktør, Ninna Thomsen.

Ingen jul uden hjælpen

Sidste år uddelte Mødrehjælpen julehjælp til 13.137 børn. En af de forældre, der modtog hjælpen sidste år, er 29-årige Maria Sommer fra Ikast. Maria er uddannet social- og sundhedshjælper, men har de seneste 5 år lidt af en leversygdom, der gør, at hun i dag er på kontanthjælp.

Inflationen og de stigende priser har ramt Maria og hendes seksårige datter hårdt.

”Hvis vi sad stramt i det før, så ved jeg næsten ikke, hvordan jeg skal beskrive vores nuværende situation. Jeg har været nødt til at skære rigtig mange ting ud af vores dagligdag, og min datter er slet ikke i tvivl om min økonomiske situation. Hun ved godt, at hun ikke kan få de samme ting, som hendes skolekammerater har,” fortæller Maria.

Sidste år brugte Maria julehjælpen på en julemiddag og en lille gave til sin datter, og igen i år håber hun på at modtage hjælpen.

”Jeg håber virkelig, at vi er heldige igen i år. Jeg er allerede begyndt at bekymre mig om julen og gå på jagt efter tilbud og genbrugsvarer. Hvis vi ikke modtager økonomisk hjælp til jul i år, så bliver det svært at skabe en jul for min datter, der minder bare en lille smule om julen hos hendes kammerater,” siger Maria Sommer.

Det består Mødrehjælpens Julehjælp af

Julehjælp består af et kontant beløb, et tilbud om rådgivning og gratis juleaktiviteter i Mødrehjælpens mange lokalforeninger.

Fristen for at ansøge om Mødrehjælpens Julehjælp er den 9. december 2022.
Man kan ansøge om julehjælpen via Mødrehjælpens hjemmeside.

Oversigt over sidste års ansøgere på regionalt plan

  • Region Hovedstaden: 24 %
  • Region Midtjylland: 22 %
  • Region Nordjylland: 11 %
  • Region Sjælland: 19%
  • Region Syddanmark: 23%

Kontakt For yderligere information om julehjælpen, kontakt til cases eller for interview med Mødrehjælpens direktør, Ninna Thomsen, kontakt kommunikationskonsulent Regitze Abou-Rjeily, rer@moedrehjaelpen.dk, 61966571

Få den nyeste viden