Nyheder

Mødrehjælpen mangler julehjælp til forventningsfulde børn i 490 familier

Som det ser ud nu, er der langt fra julehjælp til alle de familier, der lever op til Mødrehjælpens kriterier for at modtage julehjælp.

Pressemeddelelse d. 18/12/2014.

Så er det lykkedes Mødrehjælpen at få behandlet alle indkomne ansøgninger. Organisationen har i alt modtaget 5.742 ansøgninger om julehjælp. Det er på niveau med sidste år, der var et rekordår, hvor Mødrehjælpen modtog 5.762 ansøgninger. I år lever flere familier dog op til kriterierne for at modtage julehjælp.

”I år oplever vi for første gang, at en større andel end tidligere lever op til vores kriterier for at modtage julehjælp. Der er 2.176 familier, der lever op til kriterierne for at modtage julehjælp hos Mødrehjælpen i år. Vi har løbende udbetalt julehjælp, men som det ser ud netop nu, er der hele 490 familier, som vi ikke kan give julehjælp til, selv om de lever op til kriterierne, fordi vi simpelthen ikke har flere midler at uddele”, siger Mødrehjælpens direktør Mads Roke Clausen.

Til sammenligning levede 2.047 familier op til kriterierne for at modtage julehjælp i 2013, hvor det lykkedes organisationen at samle penge nok ind til at hjælpe alle familierne. Sådan ser det ikke ud for organisationen i år.

”Vores håb er, at vi ved fælles hjælp kan hjælpe familierne, så vi kan få bragt juleglæden ind i familiernes stuer. Vi beder til, at en masse søde folk vil støtte op om indsamlingen og dermed være med til at sikre julen for deres medmennesker”, siger Mads Roke Clausen, Mødrehjælpens direktør.

Mødrehjælpen sender julehjælpen videre til de berettigede familier i takt med, at organisationen modtager donationer. Mødrehjælpen overfører julehjælpen senest d. 22. december, så familierne kan nå at købe ind inden juleaften.

Sådan kan du støtte indsamlingen

SMS: Send teksten JUL til 1231 og giv 100 kroner. Det koster 100 kr. plus almindelig trafiktakst
Online: Giv et bidrag med dit Dankort
Netbank: Lav en kontooverførsel til 4831–10279658
MobilePay: Giv et bidrag – nummeret er 42 26 26 26

Få den nyeste viden