Nyheder

Igen i år får Mødrehjælpen en juledonation fra Coca-Cola Danmark

Den 19. november kører Coca-Colas ikoniske julelastbil ud på landevejene igen. I Danmark gør den holdt i 24 byer og samler penge ind til Mødrehjælpens julehjælp: Hvis man donerer 25 kr., får man en miniatureudgave af lastbilen eller en julekugle til træet med sig hjem. I 2019 blev der samlet 450.000 kroner ind.

Coca-Colas festlige julelastbil er et tilløbsstykke over hele verden, og i Danmark har Coca-Cola valgt at sprede ekstra meget julehygge ved at støtte Mødrehjælpens arbejde. Foran julelastbilen er der sjove aktiviteter for hele familien, og julemanden tager med på turen for at dele iskolde forfriskninger ud.

Tredje år med indsamling til Mødrehjælpen

I 2020 havde julelastbilen udgangsforbud på grund af corona, men Coca-Cola samlede ind til Mødrehjælpen både i 2018 og 2019. I år er der ekstra meget brug for støtte til udsatte familier, fortæller direktør for Mødrehjælpen Ninna Thomsen:

”En af konsekvenserne af corona-pandemien var øgede udgifter til eksempelvis computere og mad til børn, der var sendt hjem fra skole. Og når de mindre børn ikke går i dagpleje, vuggestue eller børnehave, skal man pludselig servere både morgenmad, frokost og eftermiddagsmad. Det koster mange penge, og for forældre, der i forvejen har en stram økonomi, blev det umuligt at lægge til side til vintertøj og højtider som juleaften.”

Alle skal kunne fejre jul med deres børn

Coca-Cola Danmark samlede 450.000 kroner ind i 2019 og håber at gentage succesen i år:

”Mange vil gerne købe julepynt ved lastbilen, og det vil vi gerne imødekomme. Samtidig vil vi gøre noget godt for de familier, som har det ekstra hårdt i julen. Derfor kan alle få en miniatureudgave af julelastbilen eller en julekugle til træet med hjem mod en frivillig donation til Mødrehjælpens julehjælp på 25 kroner. Alle skal have mulighed for at fejre jul med deres børn,” siger Annette Spanggaard, der er kommunikations- & CSR-direktør hos Coca-Cola Danmark.

Julelastbilen kører fra den 19. november til den 23. december og stopper i følgende byer:

København S, Brøndby, Roskilde, Sorø, Rynkeby, Fredericia, Aabenraa, Esbjerg V, Herning, Lemvig, Viborg, Århus C, Dronninglund, Aalborg, Sæby, Risskov, Horsens, Svendborg, Kalundborg, Jægerspris, Helsingør, Frederiksberg, København Ø, Holmegaard, Rødby.

Få den nyeste viden