Nyheder

Mødrehjælpen uddeler julehjælp til alle berettigede ansøgere

På indsamlingens sidste dag lykkedes det at samle ind, så der er julehjælp til alle berettigede børnefamilier.

Pressemeddelelse, udgivet: 22. december 2015

Mødrehjælpen er i mål med juleindsamlingen, så organisationen kan give julehjælp til alle berettigede ansøgere. I år får 4.946 børn fra berettigede familier julehjælp fra Mødrehjælpen.

”Vi er glade for, at vi nåede i mål med julehjælp til alle berettigede ansøgere. Det er familier med svære økonomiske betingelser, og hvor børnene i forvejen lider afsavn i hverdagen. De fortjener virkelig at få en juleaften at se frem til med gaver og julemad. Vi er stolte over, at vi kan være med til at gøre juleaften til en glædelig oplevelse for familierne,” siger Mads Roke Clausen, direktør i Mødrehjælpen.

Julehjælpsresultatet kommer ovenpå, at det for seks dage siden så ud til, at Mødrehjælpen måtte skuffe 1.470 børn fra familier, der var berettigede, men som de ikke kunne give julehjælp til. Men på indsamlingens sidste dag 22. december lykkedes det alligevel at komme i mål.

”Vi er meget taknemmelige og ydmyge for den store opbakning vi har fået fra danskerne. Både fra fonde, frivillige, virksomheder og privatpersoner. Uden deres støtte ville det aldrig have været muligt for os at give julehjælp til alle berettigede ansøgere,” siger Mads Roke Clausen.

De 4.946 børn er det højeste antal, Mødrehjælpen nogensinde har uddelt julehjælp til. Det er 11 % flere modtagere end i 2014.

Yderligere donationer fra nu til Mødrehjælpen vil gå til Mødrehjælpens rådgivningsarbejde. Alle julehjælpsansøgere tilbydes rådgivning af Mødrehjælpen til at få løst de bagvedliggende problemer. På den måde arbejder Mødrehjælpen for, at der ikke er det samme behov for julehjælp næste år.

Fakta om Mødrehjælpens juleindsamling:

Mødrehjælpen deler julehjælp ud til de familier med det største behov. For at komme i betragtning til julehjælp skal man, udover at have hjemmeboende børn eller fast samværsaftale og et lavt rådighedsbeløb, også have været ude for en social hændelse, der gør hverdagen og økonomien svær at overskue. Julehjælpen er et pengebeløb, der overføres til modtagerens konto.

Få den nyeste viden