Nyheder

Mødrehjælpens juleindsamling til sårbare familier åbner onsdag

Flere børnefamilier søger julehjælp i Mødrehjælpen i år end sidste år. Organisationens årlige indsamling åbner på onsdag

“Jeg håber sådan, at I kan hjælpe os, så vi kan få glæden tilbage, for vi trænger til, at der sker noget positivt i vores hjem”.

Sådan skriver en mor til to i sin ansøgning om julehjælp. Igen i år stiger antallet af forældre, som søger om hjælp hos Mødrehjælpen for at kunne give deres børn en god jul. 4.396 personer har nu søgt julehjælp. Det er seks procent flere end på samme tidspunkt sidste år.

”Vi ser desværre igen en stigning i antallet af familier, som er så pressede, at de søger hjælp hos os. Det er forældre, som for alt i verden vil give deres børn en god jul, men de har så lille en økonomi, at de ikke kan lægge til side til julen. Vi får breve fra mødre og fædre, som har et madbudget på 200 kroner om ugen,” siger Mads Roke Clausen, der er direktør i Mødrehjælpen.

Familierne har ofte flere forskellige problemer at slås med. Kronisk sygdom hos børn eller forældre og ustabile arbejdsforhold går igen i ansøgningerne. Samtidig har de familier, som bliver godkendt til støtte fra Mødrehjælpen, været igennem en særligt belastende begivenhed i det seneste år.

”Vi kan desværre kun hjælpe de allermest trængte familier, som slås med en række problemer. Forældrene fortæller, at deres største ønske er at give deres børn en god jul og måske en gave. Det piner dem, at de ikke har økonomien til det. Det er tidligere lykkedes at hjælpe alle de værst stillede familier takket være bidrag fra tusindvis af danskere, som også synes, at alle børn fortjener en god jul. Forhåbentlig lykkes det også i år,” siger Mødrehjælpens direktør, Mads Roke Clausen.

Ud over den økonomiske hjælp tilbyder Mødrehjælpen alle ansøgere rådgivning i det nye år, så de på længere sigt kan forandre deres grundlæggende situation til det bedre.

FAKTA

Sådan kan man støtte Mødrehjælpens juleindsamling

Det får man i julehjælp hos Mødrehjælpen

  • 400 kroner til gave pr. barn
  • 300 kroner til julemiddag, hvis der er 1 barn i familien
  • 100 kroner ekstra for hvert barn, hvis der er flere end 1 barn i familien

Læs kriterierne for at få julehjælp fra Mødrehjælpen.

Kontakt
For interview og flere oplysninger:

Mødrehjælpens pressekonsulent Mai Rasmussen: 23 49 37 68.