Nyheder

Nu kan man søge om julehjælp hos Mødrehjælpen

For tusindvis af børnefamilier er julen en tid med afsavn og økonomiske bekymringer i stedet for glæde. Mødrehjælpen åbner derfor igen i år op for ansøgninger til den landsdækkende julehjælp, så børn i hele Danmark kan få en god jul.

2. oktober 2018.

Mødrehjælpens julehjælp giver hvert år håb og glæde til mange tusinde børnefamilier i Danmark. Det er familier, der har en meget stram økonomi i det daglige, og som samtidig slås med store sociale og sundhedsmæssige udfordringer.

Og igen i år kan man søge om julehjælp hos Mødrehjælpen. Organisationen vil hjælpe de mest sårbare forældre med at give deres børn en god og tryg jul.

Hjælpen består både af et kontant beløb og et tilbud om rådgivning fra organisationens erfarne socialrådgivere og fællesskab og aktiviteter i de over 30 lokalforeninger rundt om i landet

”Mange af de børnefamilier, vi taler med i Mødrehjælpen, har rigtig svært ved at få den daglige økonomi til at hænge sammen. Og mange af familierne slås også med andre problemer, som tager overskud og kræfter fra omsorg og trivsel hos børnene. Vi ved fra vores rådgivning, at julen er en særlig svær tid for børnene og deres forældre, og derfor er vi glade for at kunne uddele julehjælp igen i år,” siger Ninna Thomsen, der er direktør i Mødrehjælpen.

Alle kan søge om julehjælp på Mødrehjælpens hjemmeside. I ansøgningen skal man fortæller om sin situation og sin økonomi. Mødrehjælpens julesekretariat er allerede nu klar til at tage imod ansøgningerne og sikre, at hjælpen kan nå frem til de børnefamilier, der har allermest brug for den.

En helhedsorienteret hjælp

For at få julehjælp fra Mødrehjælpen skal man både have en trængt økonomi og have været igennem en særligt belastende begivenhed i det seneste år. Det kan fx være sygdom, sociale problemer eller familieforhold, der gør det særligt vanskeligt at yde omsorg for børnene.

”Jeg håber, at alle, der har behov for støtte i julen, vil ansøge. Vores midler rækker desværre ikke til alle, der beder om vores hjælp, men vi vil gøre vores yderste for at sikre, at hjælpen når frem til de børn og deres forældre, der har allermest brug for den,” siger Ninna Thomsen.

Mødrehjælpens julehjælp består af et kontant beløb, der afhænger af familiens størrelse. Desuden tilbyder Mødrehjælpen alle ansøgere gratis rådgivning om sociale, økonomiske og familiemæssige forhold i det nye år, så børnefamilierne på længere sigt kan ændre deres situation til det bedre.

Sådan søger man om julehjælp

Ansøgningsskemaet ligger klar her Mødrehjælpens hjemmeside. Her finder man også svar på spørgsmål som for eksempel om, hvad der skal til for at blive godkendt til at modtage julehjælpen, hvordan man søger, og hvornår man får svar.

Fakta om Mødrehjælpens julehjælp

Det får man i julehjælp hos Mødrehjælpen

  • 400 kroner til gave pr. barn
  • 300 kroner til julemiddag, hvis der er 1 barn i familien
  • 100 kroner ekstra for hvert barn, hvis der er flere end 1 barn i familien

Sådan kan man støtte Mødrehjælpens juleindsamling

Kontakt

For interview og flere oplysninger: Mødrehjælpens pressekonsulent Mathilde Torp Carlsen, tlf. 3145 4858.

Få den nyeste viden