Nyheder

Manifest skal sikre bedre vilkår for kommende forældre - ny analyse bakker op om behovet

Mødrehjælpen kalder til kamp for bedre forhold for gravide og fødende med et manifest, der rummer seks klare krav til politikerne. Ny analyse bakker om behovet for bedre fødsels- og forældreforberedelse.

En ny analyse fra Mødrehjælpen viser, at mangelfuld fødsels- og forældreforberedelse og for lidt ammehjælp i det offentlige sundhedsvæsen kan give førstegangsfødende en dårlig start på forældreskabet. Det rammer især sårbare gravide og nybagte forældre, der ikke har råd til at tilkøbe privat hjælp. Det kan forstærke den sociale ulighed i sundhed, når kun forældre, der har råd, får den forberedelse og støtte, de har behov for.

Hent analysen her.

Den manglende hjælp og støtte er et udtryk for mange års besparelser, og at det sundhedsfaglige personale desværre ofte har alt for travlt. Det går hårdt ud over både forældre og børn, som kan få en svær start på livet, og især for sårbare familier, der ikke har råd til at tilkøbe ekstra hjælp, kan det have særligt store konsekvenser.

Mødrehjælpen og Egmont Fonden er gået sammen i et partnerskab, der skal skabe de bedste betingelser for barnets første 1.000 dage. Og fordi det gode børneliv starter i mors mave, har Mødrehjælpen udarbejdet et manifest om retten til en tryg fødsel.

Der er indtil videre kommet over 12.000 underskrifter på manifestet og over 600 personlige beretninger, der samlet understreger, at der er behov for og bred folkelig opbakning til forbedringer i svangreomsorgen.

Mødrehjælpens 6 krav til politikerne:

  • Gratis adgang til fødselsforberedelse i små hold
  • Tilbud om sundhedsplejebesøg til gravide før fødslen – og sammenhæng gennem hele forløbet
  • Mere jordemodertid til den gravide før og under fødslen
  • Ingen familier sendes hjem fra fødegangen, før de er klar
  • Gratis hjælp hele døgnet til at komme godt i gang med amning
  • Gratis hjælp til alle familier med psykiske efterveer

Det fulde manifest kan læses her.

Undersøgelsen er en del af Mødrehjælpens og Egmont Fondens partnerskab, ‘1000 Dage’, som vil sikre, at alle børn får en god start på livet.

Læs alle udgaver af MødrehjælpenTema her.

Få den nyeste viden