Nyheder

Ny genbrugsbutik i Maribo

Den 19. oktober får Maribo en ny genbrugsbutik. Det er Mødrehjælpen, der med hjælp fra skokæden Deichmann er klar med kvalitetsgenbrug til alle. Overskuddet går til at hjælpe trængte børnefamilier.

Pressemeddelelse, udgivet 19.10.12.

På Østergade 27 i Maribo har der været travlt de seneste uger. Frivilligkonsulsent Birte Marie Henriksen fra Mødrehjælpen har sammen med en række engagerede frivillige i området sørget for, at den 70 kvm store genbrugsbutik bliver klar til åbningen den 19. oktober. Butikken er en væsentlig del af den lokalforening, som Mødrehjælpen netop har startet i Maribo med Bettina Møller som den energiske formand. Organisationen har nu fjorten lokalforeninger rundt i landet, og næsten alle har en genbrugsbutik som indtægtsgrundlag for hjælpearbejdet.

Støtte fra de lokale og fra Deichmann

Mødrehjælpen i Maribo har fået god opbakning fra lokalmiljøet og solid finansiel støtte fra skokæden Deichmann, som bl.a. er blevet brugt til at etablere butikken. Birte Marie Henriksen fortæller: ”Det er meget vigtigt, at butikken er indbydende. Det skal virke som en almindelig butik med lys, pæne reoler og tøj på bøjler. Alt det tøj, vi får ind, bliver for god ordens skyld vasket og strøget og hængt ordentligt op. Derfor har vi haft brug for at købe vaskemaskine, strygebræt, strygejern og bøjler. Her har donationen fra Deichmann hjulpet meget.” For at hjælpe butikken med at komme godt fra start har de andre genbrugsbutikker fra Mødrehjælpen i området lagt tøj til side til Maribo. Fremover regner man med, at folk selv kommer og donerer børnetøj til genbrugsbutikken, når børnene er vokset fra tøjet. ”Det er virkelig pænt tøj, vi får ind. De, som afleverer tøjet, ender typisk med at købe noget med hjem til deres egne børn også,” siger Birte Marie Henriksen.

Godt genbrugstøj er populært

Priserne ligger fra 5 kr. til 60 kr. Der er stor efterspørgsel efter genbrugstøj til børn, for børn vokser hurtigt, og tøjet når derfor ikke at blive slidt. Ifølge Birte Marie Henriksen kan kunderne ikke samles under en hat: Det er alle mulige kunder, der kommer i Mødrehjælpens genbrugsbutikker. ”Mange institutioner forventer i dag, at familierne giver børnene en ekstra flyverdragt med i vuggestuen eller børnehaven, så der er en at skifte med. Og det kan jo blive til noget af en udskrivning, hvis man skal købe to helt nye,” siger hun.

Julepakker på vej

I området omkring Maribo er der en del unge mødre, der kunne trænge til lidt opmærksomhed, vurderer frivilligkonsulenten. Med støtte fra Deichmann regner lokalforeningen med at kunne gennemføre nogle fødselsdagsaktiviteter og dele julepakker ud allerede i år. Omtrent 40 frivillige har allerede meldt sig til at give Mødrehjælpen en hånd med i Maribo. Christian Berger, der er administrerende direktør for Deichmann i Danmark, er glad for at kunne støtte nyetableringen af genbrugsbutikken i Maribo. Han siger: ”I alle vores 32 skobutikker i Danmark kan vores kunder være med til at gøre en forskel og give penge til Mødrehjælpen via de opstillede indsamlingsbøsser. Vi er glade for at kunne støtte udsatte børnefamilier. Det er i tråd med vores grundlæggende filosofi om, at virksomheden skal tjene mennesket,” siger Christian Berger. Ved at donere 10 kr. for hvert par børnesko, der sælges i de kommende måneder, støtter Deichmann også direkte det frivillige arbejde hos Mødrehjælpen. Nærmeste Deichmann butik ligger på Østergågade i Nykøbing Falster.

Yderligere information – Deichmann

KommunikationsKompagniet A/S
Gisela Dose Stephansen
Tlf. 30 57 96 30
Tlf. 33 93 44 22
gisela@kkonline.dk

Ulrich Effing
Head of Corporate Communications, Deichmann SE
Tlf: +49 201 867 69 60
ulrich_effing@deichmann.com

KommunikationsKompagniet formidler kontakt til relevante nøglepersoner hos Deichmann i Danmark eller Tyskland.

Yderligere oplysninger hos Mødrehjælpen

Louise Mean Sunwell Nielsen
Tlf. 22 56 52 91

Om Deichmann

Deichmann har siden 2003 etableret 32 butikker i Danmark og er Europas største sko-detailhandel med over 32.500 medarbejdere på verdensplan. Firmaet blev grundlagt 1913. Det er stadig familieejet og har hovedkontor i Essen, Tyskland.

Få den nyeste viden