Nyheder

Ny stigning i antallet af sårbare børnefamilier der søger julehjælp

4.971 familier har allerede nu søgt om julehjælp i Mødrehjælpen. Det er 11 procent flere end for et år siden. Familierne har så lidt, at de må leve af børnepengene og nøjes med at bruge få hundrede kroner på mad om ugen.

”Mine børn og jeg lever af børnepengene. De skal dække mad, tøj og uforudsete udgifter. Vi har 436 kroner om ugen til kost og diverse. Det er en meget svær opgave at få pengene til at strække. Jeg har ikke noget at spare op af til julen, som vi ellers værdsætter meget i familien”.

Sådan skriver en enlig mor til to børn på 11 og 13 år i sin ansøgning om julehjælp fra Mødrehjælpen.

Endnu flere familier søger julehjælp

Igen i år stiger antallet af forældre, som søger om hjælp hos Mødrehjælpen for at kunne give deres børn en god jul. Stigningen er nu på 11 procent og svarer til, at 4.971 har søgt hjælp nu – altså godt en måned før jul.

”Desværre er der i år endnu flere familier, som er så pressede, at de søger hjælp hos os. Det er forældre, som for alt i verden vil give deres børn en god jul, men de har simpelthen ikke økonomien til det. Det får måske nogle til at undre sig, for de fleste af os kan lægge lidt til side hver måned. Men disse mødre og fædre, har så lidt, at de hele året igennem må overveje hver krone,” siger Mads Roke Clausen, der er direktør i Mødrehjælpen.

Julen er hård og fuld af afsavn

Familierne har ofte flere forskellige problemer at slås med. Kronisk sygdom hos børn eller forældre og ustabile arbejdsforhold går igen i ansøgningerne. Samtidig har de familier, som bliver godkendt til støtte fra Mødrehjælpen, oplevet en særligt belastende begivenhed.

”For de fleste af os er julen en særligt hyggelig tid, men for disse familier kan den være ekstra hård, fordi det bliver tydeligt hvor lidt, familien har at gøre med. Det er en tid med endnu flere afsavn end resten af året – både for de voksne og for børnene. Der kan vores julehjælp være et lille plaster på såret,” siger Mødrehjælpens direktør, Mads Roke Clausen.

Ud over den økonomiske hjælp tilbyder Mødrehjælpen alle ansøgere rådgivning i det nye år, så de på længere sigt kan forandre deres grundlæggende situation til det bedre.

FAKTA

Sådan kan man støtte Mødrehjælpens juleindsamling

Sms JUL til 1231 og støt med 150 kr.

Støt på mødrehjælpen.dk/jul

Det får man i julehjælp hos Mødrehjælpen

  • 400 kroner til gave pr. barn
  • 300 kroner til julemiddag, hvis der er 1 barn i familien
  • 100 kroner ekstra for hvert barn, hvis der er flere end 1 barn i familien

Her læser du kriterierne for at få julehjælp fra Mødrehjælpen.

Kontakt
For interview og flere oplysninger:

Mødrehjælpens pressekonsulent Mai Rasmussen: mobil: 2349 3768.