Irma – strategisk partner i Mødrehjælpen

Mødrehjælpen er jo også for fædre

Billedkunstner HuskMitNavn sætter fokus på, at problemer ikke er forbeholdt mødre. Tværtimod. For eksempel får én ud af 10 nybagte fædre en fødselsdepression.
HuskMitNavn plakat mødrehjælpen

De stædige og stolte mænd

Mødrehjælpen også er for fædre, og det skal de have at vide, mener den anonyme kunstner HuskMitNavn. Derfor sætter han fokus på mænd og fædre med sin plakat ’I ly for regnen’:

”Man kan jo blive ramt af regn og modvind – skilsmisse, sygdom eller økonomisk krise – uanset køn. Men mænd søger ikke hjælp i lige så høj grad som kvinder. Der er en irrationel stædighed, stolthed og dumhed hos mænd. Det er også derfor, vi i gennemsnit lever 10 år kortere.”

Selv er HuskMitNavn hverken skilt, syg eller arbejdsløs, men han kan sagtens sætte sig ind i, at ydre omstændigheder kan gøre det meget svært for forældre:

”Små eller store kriser – der skal så lidt til, før hele lortet vælter. Og både mænd og kvinder er jo velkomne hos Mødrehjælpen. Hvis der er bare én mand, som ser min plakat og tænker ’Nå, ja, der er jo den mulighed at søge hjælp’, så er jeg tilfreds.”

Du kan købe plakaten i vores webshop her. 

Du kan se flere HuskMitNavn-værker her på Instagram og på kunstnerens hjemmeside.

Kunst med et vigtigt budskab

Fra 2020-23 samarbejdede Mødrehjælpen og Irma om en række kunstplakater med temaet: ’Alle kan blive ramt af livet’. Vi ønskede at sætte fokus på, at alle mennesker kan komme ud for noget, der er så svært at håndtere, at vi får brug for hjælp.

8 kunstnere har bidraget til serien, heriblandt HuskMitNavn med ‘I ly for regnen’. Deres værker er trykt i et begrænset antal, og plakaterne sælges kun i Mødrehjælpens webshop.

Hjælp til mange tusind mennesker

I Mødrehjælpens rådgivning Holdepunkt hjælper vi gravide, mødre og fædre med at komme på fode igen, når de fx er blevet skilt eller ramt af alvorlig sygdom.

Salget af kunstplakaterne bidrager i høj grad til vores arbejde: Siden 2020 har vi kunnet rådgive over 25.000 mennesker.

Få den nyeste viden