Nyheder

Over 14.000 børnefamilier har i år søgt om julehjælp fra Mødrehjælpen

Over 14.000 børnefamilier har søgt om julehjælp fra Mødrehjælpen. Det er rekord. Og derfor beder Mødrehjælpens direktør danskerne om hjælp, så de mange børnefamilier kan holde jul.

Pressemeddelelse den 10. december 2021

For mange udsatte børnefamilier i Danmark er julen forbundet med bekymringer, afsavn og følelsen af at stå udenfor. Der er nemlig ikke råd til juletræ, gaver eller julemad.

I dag var der ansøgningsfrist til Mødrehjælpens julehjælp. Over 14.000 børnefamilier har søgt. Det er rekord mange, og Mødrehjælpen har derfor fået ekstra brug for at samle ind, så flest muligt kan få julehjælp.

Brug for danskernes hjælp, hvis det skal blive jul for udsatte børnefamilier

Fælles for de forældre, der søger om Mødrehjælpens julehjælp, er, at de kæmper med økonomiske, sociale og helbredsmæssige udfordringer.

”De forældre, der søger julehjælp hos os, er ofte på kontanthjælp, de har sjældent det store netværk, og de kæmper med psykiske og fysiske udfordringer. Samtidig fortæller forældrene os, at de i år er ekstra ramt på økonomien, fordi priserne på dagligvarer, el og gas er steget. Med de rekordmange ansøgninger har vi derfor mere end nogensinde brug for donationer fra danskerne, hvis børnefamilierne skal kunne holde jul,” siger Mødrehjælpens direktør Ninna Thomsen. Hun fortsætter:

”Nu står børnefamilierne så også over for en længere juleferie, efter regeringen meddelte, at skolerne lukker fra på onsdag. For nogle børnefamilier kan det jo være glædeligt. Men for mange af de børnefamilier, vi hjælper, betyder det desværre, at der kommer yderligere pres på julen og ikke mindst trivslen i hjemmet. Hjemmeundervisningen skal fungere, der skal købes mere mad, og børnene skal aktiveres. Det kræver både penge og personligt overskud – og det er ikke det, forældrene har mest af”.

Julehjælp gav Nicolines familie mulighed for at holde jul

Nicoline Normann er 31 år og mor til fire i en sammenbragt familie. Hun er en af de forældre, der har ansøgt om Mødrehjælpens julehjælp, fordi hun og familien ikke har råd til at holde jul.

Nicolines mand fik en hjerneskade efter en trafikulykke og er derfor førtidspensioneret. Nicoline selv er uddannet sygeplejerske og havde et godt job. Men i slutningen af 2018 fik hun en depression, som hun stadig bliver behandlet for. Derefter mistede hun sit job. I slutningen af juni sidste år faldt Nicoline uheldigt og fik et kompliceret brud i anklen, som hun siden er blevet opereret for flere gange. Det har medført mange smerter, og hun går stadig til genoptræning. Nu er hun i ressourceforløb og derfor på en lav offentlig forsørgelse.

”Jeg søgte julehjælp i 2020 og har søgt igen i år, da vi har været rigtig uheldige og ikke har penge til at holde jul. Med julehjælp fra Mødrehjælpen vil vi kunne handle ind til julemad, flæskesteg, sovs, kartofler, og børnene få en lille julegave hver”, siger Nicoline Normann og fortsætter:

”December måned er hård, da vi fx ikke havde råd til en julekalender til børnene, ligesom deres kammerater får. Børnene er meget bevidste om vores økonomi og siger fx ’vi ønsker os ikke noget til jul’ eller ’jeg ville ønske vi fik nogle penge, så vi kan få noget ordentligt mad’”.

FAKTA

Sådan støtter du Mødrehjælpens juleindsamling

Det får familierne i julehjælp hos Mødrehjælpen

Julehjælpen består af et legat på 500 kr. pr. barn, og der kan søges om julehjælp til højest tre børn pr. familie. For at komme i betragtning til julehjælpen skal man:

  • Have hjemmeboende børn under 18 år eller en fast samværsaftale
  • Have været ude for en hændelse, der gør hverdagen og økonomien svær at overskue

Få den nyeste viden