Nyheder

Unge mødre får hjælp til at blive klar til hverdagen

I februar starter Mødrehjælpen i Århus for fjerde gang det praktiske kursus Klar Til Hverdag. Her får unge mødre hjælp til kunne klare hverdagen selv og lærer alt fra at planlægge husholdningen til at sætte hylder op og montere barnesæde på cyklen.

Pressemeddelelse, udgivet: 13. marts 2012

Det er hårdt at være nybagt, ung mor. Det er endnu hårdere, hvis man er enlig og gerne vil klare de praktiske ting selv. Derfor har Mødrehjælpen i samarbejde med Det Lokale Beskæftigelsesråd startet kurset ’Klar Til Hverdag’. Her hjælpes unge mødre til at få styr på de praktiske ting, der skal til for, at man kan klare sig selv og komme i gang med livet som mor. Det praktiske kursus løber over otte gange, og indeholder undervisning i at bruge en boremaskine, sætte puslebord op, lave sund babymad og alle de andre praktiske ting, der kan hjælpe de unge mødre med at blive selvstændige. Samtidig giver kurset mødrene et indblik i uddannelsesmuligheder og motiverer dem til at komme i gang med en uddannelse.

Marianne, der er 20 år og mor til Alice på to måneder, har fulgt kurset og er glad for de ting, hun har lært.

– Når man er alene, er det rart ikke at skulle være afhængig af sine forældre og venner til at lave praktiske ting. Det er rart at kunne være selvstændig og kunne gøre tingene selv. Samtidig er det dejligt at mødes med andre unge mødre i samme situation, siger Marianne.

Hos Mødrehjælpen er man glade for at kunne byde det fjerde hold mødre velkommen til kurset. Ruth Fibiger, der er projektkoordinator i Mødrehjælpen, kan se, at kurset virker og giver pigerne bedre muligheder for at klare livet som mor.

– I ’Klar Til Hverdag’ giver vi pigerne nogle redskaber til at klare nogle af hverdagens mange udfordringer. Det giver dem ikke blot en følelse af at være mere uafhængige, de får også en større selvtillid og en følelse af, at de kan klare rollen som mor. Når hverdagens praktiske ting fungerer, betyder det også, at de unge mødre har overskud til at have job og få en uddannelse, siger Ruth Fibiger.

På nuværende tidspunkt er kurset udbudt til de mødre, der allerede er en del af Mødrehjælpen i Århus. Alle er dog velkomne til at kontakte Mødrehjælpens rådgivning på tlf. 33 45 86 60

Få den nyeste viden