Bliv frivillig i Mødrehjælpen

Bliv bestyrelsesmedlem i en lokalforening

Du får indflydelse på foreningens arbejde og er med til at skabe et lokalt holdepunkt for gravide og børnefamilier, som søger støtte og fællesskab.

I Mødrehjælpen har vi lokalforeninger over hele landet og åbner løbende flere. Lokalforeningerne er bygget op om en bestyrelse, som planlægger og strukturerer foreningens aktiviteter til glæde for gravide og børnefamilier i foreningens lokalområde.

I bestyrelsen er du med til…

… at sætte rammen for lokalforeningens samlede engagement. Sammen planlægger og koordinerer I lokalforeningens arbejde, forvalter økonomien ansvarligt og sikrer sammenhæng og trivsel blandt lokalforeningens frivillige.

I bruger også jeres lokale kendskab til at vurdere hvilke aktiviteter, oplevelser og støtte, der vil gøre den største forskel for gravide og børnefamilier i jeres område.

bestyrelsesmedlem i lokalforening
Anne, Kristine og Hannah er i bestyrelsen i Aarhus. Foto: Preben Hjorth.

Har du det, der skal til?

Som bestyrelsesfrivillig skal du have lyst til at påtage dig opgaver og ansvar og have respekt for fællesskabet og dine frivillige kolleger. Bestyrelsesarbejdet kræver, at du er stabil og kan koordinere og planlægge for og med frivillige i foreningen.

Hvor meget du engagerer dig, afhænger af den post og det ansvarsområde, som du påtager dig i bestyrelsen. Oftest skal du deltage i et bestyrelsesmøde om måneden samt følge op på opgaver mellem møderne.

Hvad får du selv ud af det?

Som bestyrelsesmedlem tager du et lokalt ansvar og gør en forskel for børn og forældre, hvor du bor.

 • Du bliver en del af et givende fællesskab
 • Du kan påvirke lokalforeningens engagement og indsatser
 • Du opbygger viden, færdigheder og erfaring, som du kan bruge i andre sammenhænge
 • Du kan deltage i kurser og socialt samvær på tværs af organisationen

Vil du vide mere eller melde dig som frivillig?

Udfyld kontaktformularen og bliv kontaktet indenfor 14 dage. Tak fordi du viser interesse.

Når du udfylder kontaktformularen, sender vi dine oplysninger videre til den lokalforening eller butik, du ønsker, så de kan kontakte dig. Læs, hvordan vi behandler dine oplysninger i vores cookie- og privatlivspolitik.

Sådan får du plads i bestyrelsen

For at blive en del af bestyrelsen skal du være medlem af den lokalforening, hvori du gerne vil sidde i bestyrelsen. Lokalforeningerne afholder hvert år generalforsamling. Her kan du melde dig som kandidat til en bestyrelsespost og har mulighed for at blive valgt ind i bestyrelsen.

Tag kontakt til din nærmeste lokalforening og hør nærmere.

Opgaver i en lokalforenings bestyrelse

Opgaver og ansvarsområder fordeles forskelligt i bestyrelserne. Men alle bestyrelser er forpligtet til at overholde Mødrehjælpens vedtægter og formål.

Nogle opgaver er fælles, imens andre opgaver og poster dels mellem bestyrelsesmedlemmerne. En fælles opgave kan eksempelvis være at sikre trivsel blandt frivillige. Mange bestyrelser deler opgaver og poster således:

 • Formand
 • Næstformand
 • Kasserer
 • Kommunikationsansvarlig
 • Fundraising-ansvarlig
 • Butiksansvarlig
 • Aktivitetsansvarlig

Få den nyeste viden