Bliv bestyrelsesmedlem i en lokalforening

Det handler om fællesskabet

Mød Pernille Hesselby – bestyrelsesfrivillig i en af Mødrehjælpens lokalforeninger.
Pernille_bestyrelsesfrivillig_i_en_lokalforening
Pernille Hesselby er bestyrelsesfrivillig i Mødrehjælpens lokalforening i Hillerød. Foto: Andreas Omvik

For Pernille Hesselby er det lysten til at gøre en forskel i sit lokalsamfund, der bærer meget af hendes engagement i Mødrehjælpen. Hun startede for tre år siden som næstformand i bestyrelsen i Mødrehjælpens lokalforening i Hillerød. Her arbejder hun blandt andet med kommunikation, hvor hun sørger for lokale annoncer og skriver pressemeddelelser, der skal skabe omtale og synlighed omkring foreningens aktiviteter. Hun arbejder også med projektledelse og fundraising.

”Jeg kan bidrage med en lille del, hvor jeg understøtter et fællesskab i lokalsamfundet. Når man er frivillig, kommer der noget mere hjerte i. Man bruger sin fritid og føler, at man gerne vil gøre en forskel. Det er menneskeligheden, der kommer i spil”, fortæller næstformanden, der blandt andet i flere år har brugt tid på at være med til at arrangere en årlig støttekoncert, hvor overskuddet går til Mødrehjælpen.

Fællestræk til arbejdet som salgssupportchef

Til daglig arbejder Pernille Hesselby som salgssupportchef i MT Højgaard, og hendes opgaver med planlægning, koordinering og kommunikation i bestyrelsen har en række fællestræk med de opgaver, hun arbejder med til daglig.

”Jeg føler, at jeg kan bidrage til opfyldelsen af Mødrehjælpens vision via bestyrelsesarbejdet, og nogle af de ting, jeg laver i bestyrelsen, minder om det, jeg til dagligt arbejder med”, uddyber hun.

En energisk bestyrelse

Næstformanden er glad for den energi og dynamik, der findes i bestyrelsen, som er sammensat af folk med forskellige baggrunde.

”Der er en masse diversitet til møderne, og tre timer føles som én. Der er et højt energiniveau og et stort engagement. Der er ikke langt fra ord til handling, og hvis der er hænder til idéerne, kan man bare gå i gang”, forklarer Pernille Hesselby, der mødes med bestyrelsen én gang om måneden.

Det er forskelligt, hvor mange timer hun lægger i det frivillige arbejde om ugen. Op til den årlige støttekoncert, som hun et engageret i, lægger hun omkring 5-10 timer, og i andre uger er det langt mindre. Det betyder, at arbejdet er fleksibelt, hvilket er vigtigt for Pernille Hesselby, da hun arbejder fuldtid ved siden af.

”Det frivillige arbejde for mig kommer i bølger, og derfor passer det godt ind i mit liv. Det er okay at sige fra på opgaver, og der er heldigvis en stor accept og fleksibilitet hos de andre i bestyrelsen”, forklarer næstformanden.

Skaber værdi gennem omtale og midler

Det allerbedste er, når hun føler, at hun er med i et fællesskab, der skaber noget større end hende selv.

Pernille Hesselby ved fra sit eget liv, at Mødrehjælpen kan gøre en forskel. Hun fik nemlig rådgivning fra organisationen, da hun selv skulle skilles. Derfor var Mødrehjælpen det naturlige valg, da hun fik lyst til at blive frivillig. Samtidig er Mødrehjælpen en anerkendt organisation, hvis værdier hun kunne identificere sig med, hvilket også var vigtigt, da hun skulle vælge en organisation.

Hun føler, at hun skaber indirekte værdi for andre, idet at hendes bestyrelsesarbejde ikke er så synligt, men alligevel gør en forskel. Hun er nemlig med til at skabe de rammer, der gør, at de frivillige kan gøre et stort arbejde direkte i kontakt med lokale børnefamilier. Når hun skriver en pressemeddelelse, der giver omtale af lokalforeningens aktiviteter, dukker flere familier op til for eksempel udflugter. Skriver hun en fondsansøgning og får penge, skaber det bedre vilkår for de frivillige, der har lidt mere at gøre med.

”Mit arbejde i bestyrelsen er med til at sikre, at der er penge til rådighed, og at der skabes opmærksomhed, så familierne får glæde af det, vi gør”, fortæller Pernille Hesselby.

Pernillede_er_bestyrelsesfrivillig_i_Moedrehjaelpen
Foto: Andreas Omvik

Vil gerne give tilbage til fællesskabet

Hun havde i mange år tænkt på, at frivilligt arbejde kunne være relevant for hende. Og hun ville gerne give noget tilbage til det danske samfund, som også har skabt gode rammer for hendes liv.

”Jeg mener, vi overordnet set har en forpligtelse til at give noget til samfundet. Samfundet har givet meget i form af for eksempel uddannelsesmulighed for alle, sundhedsvæsenet og biblioteker, og jeg vil gerne give noget tilbage til fællesskabet”, fortæller Pernille Hesselby, der på sigt også gerne vil involvere sig i frivilligt arbejde i forhold til flygtning, eventuelt som besøgsven eller mentor. Her kan hun komme tættere på brugerne og gøre en mere direkte forskel.

Læs mere om arbejdet som frivillig i en lokalforenings bestyrelse.

Få den nyeste viden