Bliv frivillig i Mødrehjælpens børnetøjsbutikker

”Det er en gave at kunne hjælpe andre”

Mød Lidy Samsøe – butiksfrivillig i en af Mødrehjælpens børnetøjsbutikker.
Butiksfrivillig_i_Moedrehjaelpens_boernetoejsbutikker
Lidy Samsøe er butiksfrivillig i Mødrehjælpens børnetøjsbutik på Nørrebro. Foto: Andreas Omvik.

Lidy Samsøe har i knap fem år været butiksfrivillig i Mødrehjælpens børnetøjsbutik på Nørrebro i København. Her står hun sammen med de andre frivillige for at modtage og ordne det indleverede tøj, legetøj og udstyr til børn samt at få det præsenteret flot i butikken.

Gode råd, smil og snakke serveres over disken

En del af glæden ved at være i butikken er, udover at stå for tøjsalget, også at give et godt råd med på vejen, når kommende eller nybagte forældre skal have styr på, hvor meget eller hvor lidt tøj deres barn har brug for.

Hun har det hyggeligt i butikken – både med de nybagte forældre og med sine frivillige kollegaer.

”Jeg møder en masse familier, som jeg kan følge og se, hvordan børnene vokser. Den glæde, som forældrene har, når de kommer her og kan se, hvad de kan få her i butikken, er dejlig. Der er et hyggeligt samspil mellem mødrene, der kommer i butikken. De hjælper for eksempel hinanden med gode erfaringer, og de er så søde ved hinanden”, fortæller Lidy Samsøe.

Fik selv hjælp af Mødrehjælpen som ung mor

Det har været en god dag, når der har været mange kunder i butikken, og når Lidy har kunnet hjælpe med gode råd.

”Det er en gave at kunne hjælpe familier i mit lokalområde, for vi gør en forskel for familier, der har et behov, igennem alt vores arbejde i Nørrebro lokalforening. Jeg fik selv hjælp af Mødrehjælpen, da jeg som ung kvinde blev gravid, og jeg manglede et sted at bo. Jeg er glad for den hjælp, jeg fik fra Mødrehjælpen og fra min mor”, uddyber hun.

Boernetoejsbutik-defrivillige-giver-gode-raad-med-paa-vejen
Når nye forældre er i tvivl om, hvad og hvor meget de skal bruge, er de butiksfrivillige altid klar med råd og vejledning. Foto: Andreas Omvik.

Det startede med en strikkeklub

Lidy Samsøe begyndte som frivillig i Mødrehjælpen, fordi én af hendes tidligere kollegaer havde meldt sig som frivillig. De to havde en strikkeklub sammen, og da Lidy Samsøe hørte, at kollegaen og veninden var begyndt at arbejde i butikken, ville hun være med. De er stadig begge frivillige i butikken på Nørrebro, hvor de hygger sig, når de er på vagt sammen.
Vagterne i butikken er tre og en halv timer lange, og de ligger fra klokken 10.30-14-00 og 14.00-17-30. De frivillige står som regel to sammen.

”Der skal også være plads til en kop kaffe og til at hygge lidt med hinanden”, fortæller Lidy Samsøe, der også selv strikker og syr til butikken.

Nogle gange kommer der lidt større børn ind i butikken, som gerne vil donere deres legetøj.

”De er så stolte over at give deres legetøj væk til et godt formål, og det er dejligt at opleve”, siger hun.

Butiksfrivillig-det-handler-ogsaa-om-det-sociale
Det sociale samvær med kollegaerne er en meget vigtig del af at være frivillig. Foto: Andreas Omvik.

Godt sammenhold mellem kollegaer

Igennem sit frivillige arbejde i Mødrehjælpen møder Lidy Samsøe også nogle andre mennesker, end hun plejer, blandt de frivillige i butikken.

De har nemlig alle forskellige baggrunde, alder og grunde til at være frivillige – dog er de fleste kvinder.

”Det er spændende at møde nogle andre, end man plejer. Vi giver plads til hinanden og vores forskellighed. Vi kigger på, hvad vi er gode til, og giver plads til det”, siger Lidy Samsøe.

De mødes en gang om måneden til et butiksmøde, og her kan alle byde ind med punkter og gode idéer.

”Vores formand i lokalforeningen er med til møderne, og hun fortæller om, hvad der foregår i lokalforeningen, og vi bliver for eksempel inviteret med til at hjælpe til i forskellige aktiviteter. Det er rart at vide, hvad der foregår for de penge, som vi tjener ind. Det er rart at mødes alle sammen, og nogle gange går vi ud og spiser brunch eller middag”, uddyber Lidy, der ellers kun har ét råd til de nysgerrige:

”Kom ind i en butik og få en snak med os frivillige om, hvad vi laver. Vi har altid tid til at fortælle, og vi er ganske flinke”.

Læs mere om arbejdet som butiksfrivillig.

Få den nyeste viden