Bliv frivillig i Mødrehjælpens aktiviteter

”Jeg bruger andre sider af mig selv”

Mød Bettina Boe Jensen - aktivitetsfrivillig i en af Mødrehjælpens lokalforeninger.

Bettina Boe Jensen på 55 år er aktivitetsfrivillig i Mødrehjælpens lokalforening i Århus. Hun er tilknyttet aktiviteten Den Rullende Kagemand, Mødrehjælpens fødselsdagshjælp ude i lokalforeningerne.

Et par gange om måneden kører Bettina ud med kagemand, kakao og fødselsdagspynt til børnefødselsdage i lokalområdet.

Bettina-er-aktivitetsfrivillig-i-moedrehjaelpen-og-laver-frivillige-aktiviteter
Bettina Boe Jensen er aktivitetsfrivillig i Mødrehjælpens lokalforening Aarhus.

En fleksibel måde at være aktivitetsfrivillig på

Før Bettina flyttede tilbage til sin hjemstavn i Århus, boede hun i Viborg i længere tid. Det var her hun lærte Mødrehjælpen at kende: ”De har jo en flot butik i Viborg, og de er meget tydelige i bybilledet. Jeg har altid givet mine døtres aflagte tøj og legesager til dem.” fortæller Bettina. Derfor lå Mødrehjælpen forrest i hendes tanker, da børnene flyttede hjemmefra, og Bettina og hendes mand var tilbage i Århus. ”Jeg havde lyst til at hjælpe nogen gennem frivilligt arbejde, og så tænkte jeg på Mødrehjælpen, fordi jeg kender dem og de værdier de står for.”

Skubbet til rent faktisk at blive frivillig kom for to år siden, da Bettina faldt i snak med lokalforeningens formand i den lokale løbeklub. Da formanden fortalte om Den Rullende Kagemand, indså Bettina, at det var det rigtige frivillige arbejde for hende: ”Jeg valgte Den Rullende Kagemand, fordi man kan bruge mere tid én måned og mindre tid en anden. Jeg bruger nok omkring én time per fødselsdag, og lige nu kører jeg kun 2-3 gange om måneden. Så det er en rigtig fin måde at være frivillig på, hvis man gerne vil have noget mere fleksibelt”, fortæller Bettina.

Man gør en forskel

Den Rullende Kagemand er Mødrehjælpens lokale fødselsdagshjælp til familier, der af økonomiske årsager har brug for hjælp til at holde en fødselsdag for deres barn. Som aktivitetsfrivillig i Den Rullende Kagemand har man ansvaret for at handle alt ind, som skal bruges til en klassisk børnefødselsdag og bringe remedierne hjem til familien.

dreng og pige til fødselsdag

I Århus lokalforening betyder det en kagemand, saftevand eller kakaomælk, boller og smør og selvfølgelig en gave. Det er også muligt at få pynt i form af servietter, flag, lys og balloner. ”Jeg kan godt lide at spørge familierne, hvilken farve servietter de kunne tænke sig, og hvad de vil have, der skal stå på kagen”, siger Bettina og fortsætter: ”Forældrene bliver glade for, at de har et valg. Vi prøver også altid at give en gave som det barn specifikt ønsker sig, så de kan få noget helt nyt.”

Mange mennesker omgås med folk, der ligner en selv. Derfor kan det være nemt at se en børnefødselsdag som en selvfølge. ”Men som frivillig får man øjnene op for nogle andre vilkår og omstændigheder”, fortæller Bettina. ”Folk søger hjælp på grund af økonomiske udfordringer, evt. på grund af fx sygdom. Uanset baggrund og vilkår vil familierne bare gerne have, at fødselsdagen skal være så almindelig som muligt. Det skal bare være ligesom klassekammeraternes. Så når man går fra en familie, har man en dejlig fornemmelse i maven af, at man har gjort en forskel.”

Bruger en anden side af sig selv

Bettina arbejder som IT- og kommunikationsmedarbejder, og hun har bevidst valgt, at hendes frivillige arbejde skulle være noget helt andet end hendes professionelle. Selvfølgelig giver hun en hånd med IT, hvis der er problemer, men i sit frivillige arbejde ”bruger jeg en anden side af mig selv, som jeg savner”, forklarer Bettina. ”Jeg får nogle andre kompetencer i spil og har mere kontakt med andre mennesker, end når jeg sidder bag en skærm på mit arbejde.” Der er mange faggrupper repræsenteret i Bettinas frivillige kollegaer, hvilket er et stort plus i hendes øjne: ”Det er så spændende at høre, hvordan de går til arbejdet, og jeg tænker ofte ’Ej hvor fedt, at de kan byde ind med det.’ Folk har hver især noget at bidrage med mod et fælles mål.”

Bettina-er-aktivitetsfrivillig-i-moedrehjaelpen
Bettina Boe Jensen er aktivitetsfrivillig i Mødrehjælpens lokalforening Aarhus.

Ud over at være frivillig i Den Rullende Kagemand er Bettina bestyrelsesmedlem i Mødrehjælpens lokalforening i Aarhus.

Læs mere om at være aktivitetsfrivillig i Mødrehjælpen.

Få den nyeste viden