Vær med

Giv brugt tøj nyt liv

Har du velholdt børnetøj, legetøj eller udstyr, som dit barn alligevel ikke bruger mere? Ved at aflevere det i en af Mødrehjælpens børnetøjsbutikker, er du med til at hjælpe gravide og sårbare børnefamilier.
Donér_brugt_boernetoej_til_Moedrehjaelpens_butikker_og_stoet
Foto: Andreas Omvik

Børn vokser hurtigt, og særligt de mindre størrelser bruges ofte kun få gange, før det må afløses i klædeskabet. Det giver derfor god mening at lade bodystockings, smækbukser og flyverdragter få nyt liv gennem genbrug.

Få ryddet ud i gemmerne og gør en god gerning

I Mødrehjælpens mere end 40 butikker kan du donere dit barns aflagte tøj og samtidig være med til at gøre en stor forskel for Mødrehjælpens arbejde.

Din donation er med til at sikre, at sårbare og udsatte børnefamilier og gravide får den hjælp, de har behov for – hvad enten der er tale om vold i hjemmet, en svær skilsmisse, tvivl om abort eller ensomhed.

Vi hjælper både i vores landsdækkende rådgivning og gennem lokalforeninger spredt over det meste af landet.

Læs mere om Mødrehjælpens rådgivningsarbejde.

Hvad kan du aflevere i Mødrehjælpens børnetøjsbutikker?

De fleste af vores butikker modtager tøj i størrelsen 0-8 år, men det kan variere. På kortet nederst på denne side kan du finde din lokale butik og læse, om der er særlige ting, den tager i mod.

Udover tøj kan du også aflevere legetøj, børnebøger, sengetøj, løbecykel, tremmeseng, barnevogn og andet børneudstyr. Ved de større ting er det dog en god idé at kontakte butikken i forvejen og aftale nærmere, da butikkerne kan have perioder, hvor både lager og butik er fyldt godt op.

doner-dit-brugte-boernetoej-til-en-af-moedrehjaelpens-boernetoejsbutikker.
Foto: Andreas Omvik

Har du lyst til at strikke eller hækle?

Nu kan du blive frivillig hos Mødrehjælpen hjemmefra. I alle Mødrehjælpens butikker oplever vi nemlig en kæmpe efterspørgsel på hjemmestrikkede og hæklede designs til børn, som er fremstillet i lækre kvalitetsmaterialer. Så dit bidrag er også en stor hjælp, og noget der bringer glæde hos kunderne i vores butikker.

Læs om, hvordan du hjemmefra kan deltage i aktiviteten Fra Garn Til Barn og donere lækkert hjemmestrik til butikkerne. Overskuddet fra butikkerne går til lokale aktiviteter og Mødrehjælpens nationale rådgivning.

Find Mødrehjælpens opskrifter i vores webshop.

Hvilken stand skal tøjet være i?

Vi gør meget ud af, at Mødrehjælpens børnetøjsbutikker ligner en normal børnetøjsforretning.

Tøjet bliver sorteret efter køn og størrelse, og inden det hænges på bøjler, vasker og stryger vores dygtige frivillige det.

Vi sælger kun velholdt tøj uden hverken huller eller pletter. Vi sætter derfor pris på, at det tøj, du afleverer, er i så god stand, at vi kan sælge det videre.

Læs mere om, hvordan vi håndterer donationer, her.

Tre fantastiske fordele ved at donere børnetøj og legesager til Mødrehjælpen

  • Du støtter en god sag
  • Du giver andre børnefamilier mulighed for at købe godt tøj til en billig pris
  • Du bidrager til mindre forbrug og gør noget godt for miljøet

Hvordan og hvornår kan du aflevere donationer til Mødrehjælpens butikker?

Vores børnetøjsbutikker er drevet af engagerede frivillige, og inden for butikkernes åbningstid tager de med smil og stor taknemmelighed i mod både små og store donationer af børnetøj, legesager og udstyr.

Vi er dog afhængige af, at du kan komme forbi butikken med det, da vi ikke har mulighed for selv at afhente og heller ikke har containere opstillet.

Vi oplever tit, at folk stiller poser ved butiksdøren, når vi har lukket, og selvom vi ved, at det er i den bedste mening, så sætter vi pris på, at du kommer forbi i åbningstiden. De poser, der er efterladt, er mange gange rodet igennem, når vi finder dem, og af hensyn til vores frivilliges sikkerhed kan vi desværre være nødt til at kassere en ellers god donation.

Find din nærmeste butik

Klik på din region og se, hvor du kan aflevere din donation.
Region HovedstadRegion NordRegion SydRegion HovedstadenRegion Nord

Få den nyeste viden