Vær med

Giv brugt tøj nyt liv

Har du velholdt børnetøj, legetøj eller udstyr, som dit barn alligevel ikke bruger mere? Ved at aflevere det i en af Mødrehjælpens børnetøjsbutikker, er du med til at hjælpe gravide og sårbare børnefamilier.

Alle Mødrehjælpens butikker holder midlertidigt lukket og modtager ikke donationer

For at begrænse smitte af coronavirus er alle Mødrehjælpens butikker i øjeblikket lukkede, og lokalforeningernes aktiviteter er aflyste. Dette gælder foreløbigt frem til den 30. marts. I den periode kan butikkerne desværre heller ikke tage imod donationer.

Hold øje på Mødrehjælpens hjemmeside og Facebook, hvor vi løbende vil opdatere om situationen.

Vi glæder os til at se jer i butikkerne, når vi igen kan åbne. Indtil da må I love os at passe godt på jer selv og hinanden!

Donér_brugt_boernetoej_til_Moedrehjaelpens_butikker_og_stoet
Foto: Andreas Omvik

Børn vokser hurtigt, og særligt de mindre størrelser bruges ofte kun få gange, før det må afløses i klædeskabet. Det giver derfor god mening at lade bodystockings, smækbukser og flyverdragter få nyt liv gennem genbrug.

Få ryddet ud i gemmerne og gør en god gerning

I Mødrehjælpens mere end 30 butikker kan du donere dit barns aflagte tøj og samtidig være med til at gøre en stor forskel for Mødrehjælpens arbejde.

Din donation er med til at sikre, at sårbare og udsatte børnefamilier og gravide får den hjælp, de har behov for – hvad enten der er tale om vold i hjemmet, en svær skilsmisse, tvivl om abort eller ensomhed.

Vi hjælper både i vores landsdækkende rådgivning og gennem lokalforeninger spredt over det meste af landet.

Læs mere om Mødrehjælpens rådgivningsarbejde.

Hvad kan du aflevere i Mødrehjælpens børnetøjsbutikker?

De fleste af vores butikker modtager tøj i størrelsen 0-8 år, men det kan variere. På kortet nederst på denne side kan du finde din lokale butik og læse, om der er særlige ting, den tager i mod.

Udover tøj kan du også aflevere legetøj, børnebøger, sengetøj, løbecykel, tremmeseng, barnevogn og andet børneudstyr. Ved de større ting er det dog en god idé at kontakte butikken i forvejen og aftale nærmere, da butikkerne kan have perioder, hvor både lager og butik er fyldt godt op.

doner-dit-brugte-boernetoej-til-en-af-moedrehjaelpens-boernetoejsbutikker.
Foto: Andreas Omvik

Har du lyst til at strikke eller hækle?

Så er det også en kæmpestor hjælp, og noget der bringer glæde hos kunderne i vores butikker. Se for eksempel videoen her, hvor butikken i Valby har besøg af de dygtige strikkedamer, som jævnligt kigger forbi med nye forsyninger.

Hvilken stand skal tøjet være i?

Vi gør meget ud af, at Mødrehjælpens børnetøjsbutikker ligner en normal børnetøjsforretning.

Tøjet bliver sorteret efter køn og størrelse, og inden det hænges på bøjler, vasker og stryger vores dygtige frivillige det.

Vi sælger kun velholdt tøj uden hverken huller eller pletter. Vi sætter derfor pris på, at det tøj, du afleverer, er i så god stand, at vi kan sælge det videre.

Tre fantastiske fordele ved at donere børnetøj og legesager til Mødrehjælpen

  • Du støtter en god sag
  • Du giver andre børnefamilier mulighed for at købe godt tøj til en billig pris
  • Du bidrager til mindre forbrug og gør noget godt for miljøet

Hvordan og hvornår kan du aflevere donationer til Mødrehjælpens butikker?

Vores børnetøjsbutikker er drevet af engagerede frivillige, og inden for butikkernes åbningstid tager de med smil og stor taknemmelighed i mod både små og store donationer af børnetøj, legesager og udstyr.

Vi er dog afhængige af, at du kan komme forbi butikken med det, da vi ikke har mulighed for selv at afhente og heller ikke har containere opstillet.

Vi oplever tit, at folk stiller poser ved butiksdøren, når vi har lukket, og selvom vi ved, at det er i den bedste mening, så sætter vi pris på, at du kommer forbi i åbningstiden. De poser, der er efterladt, er mange gange rodet igennem, når vi finder dem, og af hensyn til vores frivilliges sikkerhed kan vi desværre være nødt til at kassere en ellers god donation.

Find din nærmeste butik

Klik på din region og se, hvor du kan aflevere din donation.
Region HovedstadRegion NordRegion SydRegion HovedstadenRegion Nord

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.