Vær med

Fra Garn til Barn

Glæd andre med dit håndarbejde og støt op om Mødrehjælpens arbejde ved at strikke eller hækle til vores butikker.

I alle Mødrehjælpens børnetøjsbutikker oplever vi en kæmpe efterspørgsel på hjemmestrikkede og hæklede designs, som er fremstillet i lækre kvalitetsmaterialer.

Ofte når de hjemmelavede designs til børn kun lige op på bøjlen, inden en kunde køber produktet og går glad fra butikken med et stykke unika håndarbejde.

For at imødekomme den store efterspørgsel har vi sat gang i en aktivitet, hvor alle kan støtte ved at strikke og hækle til vores butikker.

Aktiviteten har fået navnet ”Fra Garn til Barn”, for det er lige præcis sådan, du støtter – ved at donere dit håndarbejde. Når din kreation bliver solgt, skaber du glæde både for det barn, der modtager produktet og de familier, vi kan give rådgivning og oplevelser takket være dig.

Fra Garn til Barn

Vær med til at strikke til glæde for andre

Vil du gerne hjælpe børn og deres forældre, som har det svært, så kan du her finde opskrifter og inspiration til at komme godt i gang.

Sådan gør du:

  1. Bestil opskrifterne i webshoppen fra 0 kr.
  2. Vælg en opskrift, find det rette garn til opskriften og strik eller hækl produktet.
  3. Donér dit færdige produkt i din lokale Mødrehjælpsbutik, hvor frivillige sætter varen til salg mærket med ”fra Garn til Barn”. Se alle butikkerne her.
Fra garn til barn opskrift Sofus
Klik for at bestille Strikkeopskrifter 2022
Fra garn til barn tunika
Klik for at bestille Strikke- og hækleopskrifter 2020

Strik julen hjem i juli

Selvom der er længe til jul, har vi brug for kreative hænder for at kunne give udsatte børn en jul, der er værd at se frem til. Giv din støtte ved at strikke en eller flere nissehuer i lige de farver, du har lyst til og aflevér den i én af vores 46 butikker landet over. Overskuddet fra salget vil gå til Mødrehjælpens julehjælp, der består af økonomisk støtte og lokale aktiviteter for sårbare familier i dit lokalområde.

Bestil vores opskrifter på strikkede eller hæklede nissehuer fra 0 kr. her.

dreng med nissehue

Din strikdonation får fællesskaber til at blomstre

Alt overskuddet fra salget af strik og andre produkter i vores butikker går til at hjælpe lokale børnefamilier fx ved at samles om aktiviteter i køkkenet, i skoven eller i gymnastiksalen, hvor alle bliver en del af fællesskabet. Overskuddet går også til Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning, hvor alle forældre kan få professionelle råd og støtte, når livet er svært.

Mangler du garn?

Mødrehjælpen er indgået i et samarbejde med Garnspecialisten.

Hvert år går over 1 million tons garn til spilde i verden, men hvis garnet til dit nye håndarbejde kommer fra Garnspecialisten, er du med til at gøre tallet lidt mindre, fordi du strikker eller hækler med overskudsgarn fra tekstilindustrien.

Når du handler hos Garnspecialisten gennem dette link, giver de 15 % af alt, du køber tilbage til Mødrehjælpen i form af garn til vores butikker. Det kan du og andre frivillige strikkere modtage og bruge til at skabe nye kreationer af, som sælges i Mødrehjælpen til fordel for vores arbejde for udsatte børnefamilier.

Med købet skåner du altså miljøet, og når dit håndarbejde bliver solgt i butikken, bidrager du til vores indsats for børnefamilierne i lokalområdet

Red garnet og hjælp barnet – shop løs her. Og del det gerne med dit netværk. Alle køb via linket bidrager.

Mødrehjælpen måltidet
Foto: Andreas Omvik
Mødrehjælpen frivillige bål
Foto: Andreas Omvik
chatraadgivning-i-holdepunkt-moedrehjaelpens-raadgivning
Foto: Thomas Wass Evaldsen

Bliv en del af strikkefællesskabet

Fra Garn til Barn har fået en Facebookgruppe, hvor alle der er interesserede i strik og hækleri kan samles om at strikke og hækle til glæde for andre. Her kan du fx dele erfaringer, få god inspiration fra andre og dele de kreationer, du har lavet og doneret til din lokale Mødrehjælpsbutik. Del også gerne, det du har købt i Mødrehjælpen, så strikkerne kan se, hvem der har fået glæde af deres håndarbejde. Bliv medlem af gruppen og bliv en del af et fællesskab, der strikker og køber tøj til glæde for andre.

“Jeg bliver så glad, når jeg ser mit strik i vinduet og endnu mere glad, når det er væk, for så er det blevet solgt, og jeg har været med til at give en donation til Mødrehjælpen. Jeg føler, jeg gør noget. Jeg har fået nogen at strikke til, og samtidig er jeg med til at gøre en forskel for andre.”

Kvinde, der strikker til Mødrehjælpen i Vordingborg

Ofte stillede spørgsmål

  • Kan alle være med?
  • Hvordan får jeg garn til opskrifterne?
  • Må man strikke eller hækle efter alle opskrifter og donere til salg i Mødrehjælpens butikker?
  • Hvorfor er Fra Garn til Barn varerne dyrere end Mødrehjælpens andre varer?
  • Hvor finder jeg opskrifterne?
  • Kan man strikke i akryl?

Flere spørgsmål?

Har du ikke fået svar på dit spørgsmål her, så skriv til lfr@moedrehjaelpen.dk, og vi vil hurtigst muligt vende tilbage til dig.

Få den nyeste viden