Strategisk partner

Irma - strategisk partner med Mødrehjælpen

Irma har støttet Mødrehjælpens rådgivning til gravide og sårbare familier siden 2016, og målet for partnerskabet er at skabe de bedste rammer for børnene.

Når Irmas kunder afleverer tomme flasker og dåser i butikken, kan de vælge at donere beløbet til Mødrehjælpen. Det er et af de gode initiativer i vores partnerskab, og siden 2018 har panten alene indbragt over 2,5 millioner kroner. Det betyder, at vores rådgivere har kunnet hjælpe 2447 familier og 4894 børn.

Irma har også en lang tradition for at samarbejde med kunstnere, og siden starten af 2020 har en række kunstnere støttet med plakater, der bliver trykt i et begrænset antal og sat til salg i Mødrehjælpens webshop. Overskuddet går ubeskåret til vores rådgivning.

Alle værkerne er skabt ud fra sætningen “Alle kan blive ramt af livet”, og Ida Holm er kunstneren bag det seneste i rækken.

Baby blues

Ida Holm har kaldt sin kunstplakat “Baby blues”, fordi det var den følelse hun gik rundt med i ugerne efter fødslen. Moderskabet er ikke kun et glansbillede af lykke. Det er også overvældende og fuldt af bekymringer, og det taler vi for lidt om, lyder budskabet fra Ida Holm.

Ida Holms nye plakat
Illustrator Ida Holm med plakaten 'Baby blues' – en stemning, mange nybagte mødre kender til.

“Jeg følte mig overvældet af tyngden af ansvar på det tidspunkt, og det virkede bare så rigtigt at lave noget under Mødrehjælpen og Irmas tema, som netop er: Alle kan blive ramt af livet.

Mødrehjælpen hjælper kvinder, der står i svære situationer, og min drøm er, at nogen tør sige højt, at det at blive mor ikke nødvendigvis går supernemt for alle kvinder. Jeg vil gerne sige til andre: Hvis du har det sådan, er du ikke alene,” fortæller Ida Holm, der er uddannet grafisk designer og illustrator.

Selv blev hun overrasket over sin reaktion på at blive mor. Op til fødslen havde hun set mange kvinder, blandt andet på lnstagram, dele solskinshistorier om, hvor magiske især de første 14 dage med den nyfødte baby var.

“Jeg forventede, at jeg ville være lykkelig fra dag et, og sådan var det ikke. De første par uger var jeg overvældet af bekymringer. Jeg følte, at jeg var lavet af glas og kunne gå i stykker hvert øjeblik, fordi jeg havde fået sådan et stort ansvar. Det ville jeg gerne illustrere med plakaten, og for mig var arbejdet med den også en måde at få følelsen ud af kroppen på,” forklarer Ida Holm.

Se Ida Holms kunstplakat i Mødrehjælpens webshop.

Der bliver udgivet tre plakater om året, og her finder du alle værkerne i kunstserien. Klik på billederne, hvis du vil læse mere.

Anne Aarsland og Mette Helena Rasmussen står bag Kunstsalonen og værket 'Børn i balance'. Både menneskeligt og kunstnerisk er balance et centralt begreb, og vi kan alle komme i ubalance.
Martin Jørgensen kunstplakat for Mødrehjælpen og Irma
Kunstneren Martin Jørgensen med plakaten 'I am all around you': En lille kærlighedshistorie om moren, der altid er der for sit barn. Foto: Copenhagen Poster/Michael Jacobsen.
HuskMitNavn plakat mødrehjælpen
HuskMitNavn med plakaten 'I ly for regnen'. Kunstneren sætter fokus på, at Mødrehjælpens rådgivning jo også er for fædre.
Line Jensen kunstner
'Vi gør det allesammen så godt vi kan' - også når vi vasker de hvide sokker lyserøde. Kunstneren Line Jensen giver stemme til de mange mødre, der går derhjemme og samler sokker op.
Mormor har lavet en kunstplakat til støtte for Mødrehjælpen
Mormors værk hedder 'Kærlige Minder Cafe', og de mange elementer udgør tilsammen kunstnerens bud på livet. Hovedmotivet er godnathistorien – et kærligt minde.

”Det er en uvurderlig hjælp, at vi kan støtte flere familier, der ikke har andre steder at gå hen. Vi er stolte over, at Irma har valgt Mødrehjælpen som partner, og det kommer mange børn til gavn”.

– Ninna Thomsen, direktør hos Mødrehjælpen

Få den nyeste viden