Strategisk partner

Irma - strategisk partner med Mødrehjælpen

Irma har støttet Mødrehjælpens rådgivning til gravide og sårbare familier siden 2016, og målet for partnerskabet er at skabe de bedste rammer for børnene.

Når Irmas kunder afleverer tomme flasker og dåser i butikken, kan de vælge at donere beløbet til Mødrehjælpen. Det er ét af de gode initiativer i vores partnerskab, og siden 2018 har panten alene indbragt over 3,3 millioner kroner. Det betyder, at vores rådgivere har kunnet hjælpe 2750 familier og 5500 børn.

Irma har også en lang tradition for at samarbejde med kunstnere, og siden starten af 2020 har en række kunstnere støttet med plakater, der bliver trykt i et begrænset antal og sat til salg i Mødrehjælpens webshop. Indtægten fra salget går til vores arbejde.

Alle værkerne er skabt ud fra temaet “Alle kan blive ramt af livet”, og illustrator og plakatkunstner Mads Berg står bag det seneste i rækken.

Med sin nye plakat til Mødrehjælpen har Mads Berg forsøgt at skabe noget, som kan være en trøst i en svær tid.

Ramt af livet – og af lyset

For Mads Berg er budskabet tvetydigt: Når man bliver ramt af livet, kan det både være positivt og negativt. Stemningen i hans nye plakat er også tvetydig: Er alt, som det skal være? Har kvinden brug for hjælp?

Hvert år søger mange tusind forældre rådgivning hos Mødrehjælpen. Mads Berg er selv far til tre børn, og han kan sagtens sætte sig ind i den tvivl og de udfordringer, man kan blive ramt af som forælder.

”Jeg har forsøgt at skabe noget, som kan være en trøst i en svær tid. En reminder om, at der er hjælp at hente, og at der kommer en tid, hvor det hele ser lysere ud,” fortæller Mads Berg, som bevidst vælger genkendelige hverdagsscener, man kan forholde sig til. Og vi ved af erfaring, at mennesker spejler sig i motiverne, for han har tidligere udgivet en plakat for Mødrehjælpen. Den fik en ung kvinde, som netop var blevet alene med sit barn, til at henvende sig:

”Jeg stod i en af mit livs sværeste kriser. Plakaten symboliserer, at jeg fandt min styrke, og at I var der til at hjælpe mig. Mange tak!”

Se Mads Bergs kunstplakat i Mødrehjælpens webshop!

Der bliver udgivet tre plakater om året, og her finder du alle værkerne i kunstserien. Klik på billederne, hvis du vil læse mere.

Ida Holms nye plakat
Illustrator Ida Holm har kaldt sin kunstplakat “Baby blues”, fordi det var den følelse hun gik rundt med i ugerne efter fødslen.
Anne Aarsland og Mette Helena Rasmussen står bag Kunstsalonen og værket 'Børn i balance'. Både menneskeligt og kunstnerisk er balance et centralt begreb, og vi kan alle komme i ubalance.
Martin Jørgensen kunstplakat for Mødrehjælpen og Irma
Kunstneren Martin Jørgensen med plakaten 'I am all around you': En lille kærlighedshistorie om moren, der altid er der for sit barn. Foto: Copenhagen Poster/Michael Jacobsen.
HuskMitNavn plakat mødrehjælpen
HuskMitNavn med plakaten 'I ly for regnen'. Kunstneren sætter fokus på, at Mødrehjælpens rådgivning jo også er for fædre.
Line Jensen kunstner
'Vi gør det allesammen så godt vi kan' - også når vi vasker de hvide sokker lyserøde. Kunstneren Line Jensen giver stemme til de mange mødre, der går derhjemme og samler sokker op.
Mormor har lavet en kunstplakat til støtte for Mødrehjælpen
Mormors værk hedder 'Kærlige Minder Cafe', og de mange elementer udgør tilsammen kunstnerens bud på livet. Hovedmotivet er godnathistorien – et kærligt minde.

”Det er en uvurderlig hjælp, at vi kan støtte flere familier, der ikke har andre steder at gå hen. Vi er stolte over, at Irma har valgt Mødrehjælpen som partner, og det kommer mange børn til gavn”.

– Ninna Thomsen, direktør hos Mødrehjælpen

Få den nyeste viden