Fri abort

Den fri abort er ikke kommet af sig selv. Og vi kæmper stadig for den.

Mødrehjælpen har altid kæmpet for kvinders ret til at bestemme over egen krop. Vi var med til at sætte dagsordenen da loven om fri abort blev gennemført. Og vi yder stadig en abortrådgivning, man ikke kan få andre steder i landet. 

Vi tager udgangspunkt i den gravides tvivl, hendes ønsker for fremtiden og hendes muligheder. Hvad enten hun vælger at blive mor eller ej. Det vigtigste er, at hun tager en beslutning, hvor både hjerne og hjerte er med. 

Støt Mødrehjælpens uvildige abortrådgivning

Vi kan ikke og har aldrig stået alene. Støtte udefra er forudsætningen for, at vi kan fortsætte vores arbejde:

  • SMS: FRIHED til 1272 – så støtter du Mødrehjælpens abortrådgivning med 100 kr.
  • Eller MobilePay et valgfrit beløb til 30402

Alle kvinder skal have mulighed for at få en abort

“I Mødrehjælpen er spørgsmålet om abort ikke et kompliceret spørgsmål. Selvfølgelig skal kvinder have mulighed for at få en abort. En graviditet kan være ønsket, uønsket, eller noget midt i mellem. Det er den virkelighed, som loven om fri abort er forankret i – og det er den virkelighed, vi møder, når vi rådgiver om graviditet og abort i Mødrehjælpen.”

Ninna Thomsen, Direktør for Mødrehjælpen

 

Støt op om fri abort med en plakat eller mulepose

Abortplakat
``En kvindes krop er ikke statsejendom`` kan købes på shop.moedrehjaelpen.dk
Støt fri abort med mulepose
``Min krop, mit valg`` kan købes på shop.moedrehjaelpen.dk

Fakta om Mødrehjælpens abortrådgivning

  • En støttesamtale hos Mødrehjælpen vil altid foregå med en socialrådgiver som forholder sig uvildig og neutral til, om du skal vælge det ene eller det andet. Både mænd og kvinder kan henvende sig om hjælp.
  • Du har ret til en støttesamtale både før og efter, at du har fået foretaget en abort.
  • Mødrehjælpen tilbyder den eneste abortrådgivning i Danmark, hvor socialrådgivere forholder sig uvildigt til din situation og kommer hele vejen rundt om din situation, muligheder, ønsker og rettigheder.
  • Abort er og har historisk været en vigtig mærkesag for Mødrehjælpen. Vi var med til at sætte dagsordenen, da loven om fri abort blev gennemført i 1973. Derfor ser vi det vigtigt at minde folk om, at fri abort ikke skal tages for givet.

Få den nyeste viden