eller gå til Alle emner

Gravid – hvad nu?

Mødrehjælpen tilbyder gratis rådgivning til dig, der venter barn og har spørgsmål om for eksempel faderskab, børnebidrag, uddannelse som ung forælder eller regler for abort. Få overblik over mulighederne her.

MØD_Top_Abort_200px

Hvordan kan Mødrehjælpen hjælpe, hvis du er gravid?

 • Du er gravid, men har tanker om abort

  Mødrehjælpen tilbyder støttesamtaler om abort. Støttesamtalen er relevant, hvis:

  • Du er i tvivl om du vil have foretaget en abort eller gennemføre graviditeten. Støttesamtalen kan hjælpe dig til at få styr på dine følelser og tanker, så du bliver i stand til at træffe det valg, der er bedst for dig
  • Du er uønsket gravid og har truffet beslutningen om abort. Selvom du er sikker på dit valg, er du stadig velkommen til at få en støttesamtale, hvis du føler, at det kan hjælpe at vende din beslutning og dine tanker med en udenforstående inden aborten. Mødrehjælpens rådgivere er hverken for eller imod abort. Rådgivningen er uvildig og skal udelukkende bidrage til din afklaring samt være en støtte, så du kan træffe dit eget valg
  • Du har fået foretaget en abort. En støttesamtale efter en abort kan være en hjælp, hvis du oplever en psykisk efterreaktion eller har behov for at snakke forløbet igennem med en rådgiver
 • Du står alene med graviditeten

  Mødrehjælpen tilbyder rådgivning og støtte i den sårbare situation, det kan være at stå alene med graviditeten.

  Du kan blandt andet tale med Mødrehjælpens rådgivere om, hvilke former for økonomisk støtte du er berettiget til som enlig forsørger. Eller vi kan give dig indsigt i regler om faderskab, forældremyndighed og samvær.

 • Du er gravid, men nervøs for økonomien

  Der er udgifter forbundet med at få et barn, og selvom du kan købe meget udstyr til billigere penge ved at finde det brugt i for eksempel Mødrehjælpens butikker, så vil barnet påvirke jeres families økonomi.

  Udover udgifter til udstyr, tøj osv. kan graviditeten også betyde andre økonomiske omvæltninger, for eksempel ændringer i din indkomst.

  Uanset hvilke udfordringer og spørgsmål du har, kan Mødrehjælpen bidrage med råd og vejledning. Læs eventuelt denne artikel med overblik over de forskellige økonomiske støttemuligheder, der findes til forældre.

 • Du er blevet gravid i en tidlig alder

  At være ung gør dig ikke til en mindre god forælder. Din alder kan dog gøre, at graviditeten fremkalder nogle særlige udfordringer og spørgsmål.

  Måske er du blandt de første i din omgangskreds, der skal være forælder. At blive mor eller far er en helt ny identitet, som kræver tilvænning. Mødrehjælpens rådgivere har stor erfaring i at tale med unge, og vores rådgivningshuse i Aalborg, Aarhus, Odense og København har desuden særlige tilbud til gravide og unge forældre, blandt andet mødregrupper, hvor du møder andre i samme situation. 

  Du kan kontakte dit nærmeste rådgivningshus og høre, om der findes et relevant tilbud for netop dig. Er du under 26 år og bor i Esbjerg eller Høje Taastrup, kan du også kontakte Familiens Hus.

  Mødrehjælpen kan også rådgive om mulighederne for at tage en uddannelse som ung forælder. Læs eventuelt denne artikel om at tage uddannelse og være forælder på samme tid.