English
Væk fra siden!
Tal med en rådgiver

Trækker jeres sag i Familieretshuset ud? Få rådgivning i Holdepunkt, mens I venter

Du og barnets anden forælder har mulighed for at få hjælp i Mødrehjælpens rådgivning Holdepunkt, mens I venter på at få en sag behandlet i Familieretshuset. Læs hvordan herunder.

skilsmisseraadgivning-par-moedrehjaelpen
Modelfoto af Keen Heick-Abildhauge

Mange familier oplever ventetid til møder i Familieretshuset, og det kan gøre en i forvejen sårbar situation endnu sværere. Uenigheder om, hvor barnet eller børnene skal bo, hvordan samværet skal fordeles, og hvad der er bedst for barnet, kan ende med at blive tilspidset, når afgørelser og afklaring sættes på pause.

For at komme konflikter i forkøbet og hjælpe jer godt på vej mod et fælles forældreskab, tilbyder Holdepunkt gratis rådgivning.

Vi tilbyder bl.a. viden, inspiration og redskaber til det gode forældresamarbejde, den gode kommunikation og til, hvordan man som forælder passer godt på sig selv i processen under og efter bruddet.

Sådan kan I få rådgivning omkring jeres skilsmisse

I kan både få samtaler hver for sig eller sammen. Skal du have en individuel samtale er det valgfrit, om du vil bestille tid og møde op i et af vores fire rådgivningshuse, eller om du foretrækker rådgivning på chat eller telefon.

Ønsker I en fælles samtale foregår den i vores rådgivningshus i Aarhus eller København. Her skal I altså møde fysisk op.

Uanset rådgivningsform, så er første step at kontakte Holdepunkt og aftale de nærmere detaljer for forløbet med den rådgiver, I kommer igennem til.

Holdepunkt kan kontaktes på 33 45 86 00 (tast 3) inden for vores åbningstid. Har chatten åben kan du også starte en samtale herunder.

Hvorfor det er godt at få rådgivning I jeres situation?

Målet med rådgivningen er, at jeres forløb i Familieretshuset bliver mindre konfliktfyldt. Og at jeres samarbejde og kommunikation bliver mindre konfliktfyldt – både på kort og på lang sigt.

Vi ønsker at give jer et overblik over jeres situation og spore os ind på, hvad der er vigtigt for jer hver især.

Rådgiveren er ikke blandet ind i konflikten og kan dermed se tingene udefra. Det kan bidrage til nye perspektiver på de forhold, som er gået i hårdknude. Rådgiveren kan stille uddybende og reflekterende spørgsmål, som kan være med til at åbne op for en ny dialog imellem jer

Målet er, at I kan gå fra samtalen med færre frustrationer og nye handlemuligheder i fokus.

Vi rådgiver altid med udgangspunkt i, hvad der er bedst for barnet. Ved at få rettet fokus mod barnets behov, er det vores erfaring, at der pludselig kan tegne sig løsninger, som I ikke tidligere har været i stand til at se.

Det tilbyder vi ikke:

Mødrehjælpen er ikke en myndighed. Vi træffer derfor ikke afgørelser og fastsætter ikke samvær. Det er familieretshusets opgave. Læs om det familieretlige system her.

Hvor mange samtaler kan du få?

Vi tilbyder som udgangspunkt 1-3 samtaler af op til 1,5 times varighed.

Hvad er Holdepunkt?

Holdepunkt er Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning til gravide og forældre. Vi er akkrediteret af RådgivningsDanmark, hvilket er et kvalitetsstempel for, at vores tilbud lever op til en række fælles standarder for rådgivningstilbud. Tilbuddet om hjælpe skilsmissefamilier er finansieret af midler fra Finansloven.

Læs mere om blandt andet tavshedspligt og sikkerhed i Holdepunkt på siden her.

Få den nyeste viden