Støt
Væk fra siden!
Tal med en rådgiver

Trækker jeres sag i Familieretshuset ud? Få rådgivning i Holdepunkt, mens du venter

Har I en sag i Familieretshuset, som I står i kø til at få behandlet, så har du og barnets anden forælder mulighed for at få hjælp i Mødrehjælpens rådgivning Holdepunkt. Læs hvordan herunder.

skilsmisseraadgivning-par-moedrehjaelpen
Modelfoto af Keen Heick-Abildhauge

Mange skilsmissefamilier oplever ventetid til møder i Familieretshuset, og det kan gøre en i forvejen sårbar situation endnu sværere. Uenighederne om, hvor barnet eller børnene skal bo, hvordan samværet skal fordeles, og hvad der er bedst for barnet, kan ende med at blive tilspidset, når afgørelser og afklaring sættes på pause.

For at komme konflikter i forkøbet og hjælpe jer, som er på vej mod et fælles forældreskab hver for sig, tilbyder Holdepunkt gratis rådgivning.

Sådan kan I få rådgivning omkring jeres skilsmisse

Samtalerne kan enten gives til dig alene eller til jer begge hver for sig eller sammen. Og det er også valgfrit, om du vil bestille tid og møde op i et af vores fire rådgivningshuse, eller om du foretrækker rådgivning på chat eller telefon.

Under alle omstændigheder er første step, at du kontakter Holdepunkt og aftaler de nærmere detaljer for forløbet med den rådgiver, du kommer igennem til.

Du kan ringe til os på 33 45 86 00 (tast 3) inden for vores åbningstid. Har chatten åben kan du starte en samtale herunder.

Hvorfor det er godt at få rådgivning I jeres situation?

Målet med rådgivningen er, at det forløb, der venter for jer i Familieretshuset, bliver mindre konfliktfyldt. Og at du går fra samtalen med færre frustrationer og nye handlemuligheder i fokus.

Vi rådgiver altid med udgangspunkt i, hvad der er bedst for barnet. Ved at få rettet fokus mod barnets behov, er det vores erfaring, at der pludselig kan tegne sig nogle løsninger for jer forældre, som I ikke tidligere har været i stand til at se.

Fordi rådgiveren ikke er blandet ind i konflikten, kan rådgiveren se tingene udefra og i mange tilfælde bidrage med et nyt perspektiv på de forhold, som er gået i hårdknude for jer. Rådgiveren kan stille spørgsmål, der åbner op for en ny dialog imellem jer. En dialog med afsæt i, hvordan I fremadrettet tager bedst vare på jeres fælles barn – sammen.

Det tilbyder vi ikke:

Mødrehjælpen er ikke en myndighed. Vi træffer derfor ikke afgørelser og fastsætter ikke samvær. Det er familieretshusets opgave. Læs om det familieretlige system her.

Hvor mange samtaler kan du få?

Du eller I, hvis I ønsker en fælles rådgivning, tilbydes som udgangspunkt en samtale af op til 1,5 times varighed.

Vurderer rådgiveren, at der er behov for en mere omfattende rådgivning, kan der være mulighed for et samtaleforløb på op til tre samtaler af en times varighed.

Hvad er Holdepunkt?

Holdepunkt er Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning til gravide og forældre. Vi er akkrediteret af RådgivningsDanmark, hvilket er et kvalitetsstempel for, at vores tilbud lever op til en række fælles standarder for rådgivningstilbud. Tilbuddet om hjælpe skilsmissefamilier er finansieret af midler fra Finansloven.

Læs mere om blandt andet tavshedspligt og sikkerhed i Holdepunkt på siden her.

Få den nyeste viden