English
Væk fra siden!
Viden og råd

Få en støttesamtale, hvis du er i tvivl om abort

I Holdepunkt - Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning - kan du få en samtale, hvis du er gravid og overvejer abort. Læs her, hvad du kan få ud af en støttesamtale ved tvivl om abort.

Er du gravid og i tvivl om abort, tilbyder Holdepunkt gratis støttesamtaler. Det har Mødrehjælpen, som står bag rådgivningen i Holdepunkt, gjort i mere end 30 år, og vi har derfor stor erfaring i at hjælpe kvinder som dig.

Hvad er en støttesamtale ved tvivl om abort?

Støttesamtalerne foregår med socialrådgivere. Deres uddannelse og baggrund gør, at de har indsigt i de mange forskellige forhold, som kan have betydning for dig, dit liv og det valg, du står overfor. Du får derfor en rådgivning, som har fokus på det, der er vigtig for dig, og som kommer hele vejen rundt om din situation.

Formålet med samtalen er, at du bliver bedre i stand til at træffe det valg, der er det rette for dig.

Læs mere om, hvad der er vigtigt at overveje, hvis du er i tvivl om abort.

Hvad får du ud af en støttesamtale ved tvivl om abort?

Med en støttesamtale får du ikke serveret svaret på spørgsmålet ”abort eller ej?”. Holdepunkts rådgivere er uvildige og forholder sig neutrale til, om du skal vælge det ene eller det andet.

Efter samtalen skal du til gengæld gerne føle, at du er klædt bedre på til at træffe dit valg. Rådgiveren spørger ind til nogle af de bekymringer og overvejelser, der fylder dine tanker, og refleksionerne leder dig i retning af afklaring.

Du kan også opleve, at du under samtalen får ny viden, som sætter din situation og dit valg i et nyt perspektiv. Du kan få op til to støttesamtaler, hvis du har brug for det.

Sådan kontakter du os

I Holdepunkt tilbyder vi støttesamtaler ved tvivl om abort. Vælg blot den rådgivningsform, der passer dig bedst:

Læs mere om Holdepunkts abortrådgivning.

Hvorfor snakke med en rådgiver om min tvivl?

Mange finder en god støtte i at tale med en udenforstående om de svære tanker. Du oplever måske, at din partner, din familie og veninder har en holdning til, hvad de personligt synes, du bør vælge, når du snakker med dem om din tvivl.

Derfor kan det være godt også at tale med en uvildig rådgiver, som har fuldt fokus på dig og dine overvejelser om situationen. Samtalen er et frirum, hvor du får mulighed for at tale åbent om, hvordan du har det, uden hensyntagen til andres holdninger.

Hvad taler vi om under støttesamtalen?

En støttesamtale kan tage op til halvanden time, så der er god tid til at komme i dybden og få vendt de ting, du har behov for at snakke om.

Vores rådgivere kan både tilbyde støtte i forbindelse med de følelsesmæssige dilemmaer, du oplever, og hjælpe med svar på en række konkrete spørgsmål, som du måske har tænkt over, efter du opdagede, at du var gravid.

Under støttesamtalen kan vi for eksempel komme ind på:

  • Hvilke muligheder du har for støtte, hvis du gennemfører graviditeten
  • Hvordan du forholder dig, hvis du og din partner ikke er enige om valget. Husk, at du har mulighed for at invitere ham med til støttesamtalen, så I begge kan få gavn af rådgivningen
  • Hvilke rettigheder og pligter du har i forhold til for eksempel faderskab, forældremyndighed, samvær og børnebidrag
  • Hvordan du bedst håndterer de mange følelser, som fylder
  • Hvordan du kan forholde dig til eventuelle etiske dilemmaer

Har du allerede truffet en beslutning, men har behov for at vende dit valg en ekstra gang, kan en støttesamtale også være en god hjælp.

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Få den nyeste viden