Støt English
Væk fra siden!
Viden og råd

Sådan kan du bruge Erduokay.dk til at støtte dit barn

Måske har du og dit barn levet i et voldeligt hjem. Måske er I stadig i et hjem med voldsomme konflikter, utryghed og vold. Uanset hvad baggrunden er for dit besøg på erduokay.dk, kan du her på siden finde råd til, hvordan du som forælder kan støtte dit barn.

Du har netop besøgt erduokay.dk og er nu landet i Viden og råd – et rådgivningsunivers knyttet til Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning Holdepunkt.

I Holdepunkt taler vi dagligt med forældre, som oplever partnervold, eller som er kommet ud af et voldeligt forhold. I denne artikel har vi lavet tre råd til dig med inspiration til, hvad du kan gøre som forælder, hvis dit barn har brug for hjælp til at håndtere oplevelser med vold.

1. Hjælp dig selv, så du bedre kan være en støtte for dit barn
2. Styrk din viden om børns reaktioner på vold – så du bedre kan forstå og støtte dit barn
3. Besøg erduokay.dk sammen med dit barn og tal om det, I ser og læser

Læs mere om de enkelte råd herunder.

Hjælp dig selv, så du bedre kan være en støtte for dit barn

Mange børn udsættes for vold ved at overvære den ene forælder udøve vold mod den anden.

Vold er ekstremt skadeligt og kan føre til svære psykiske følgevirkninger som angst, depression og PTSD.

Har du været udsat for partnervold, eller er volden stadig en del af jeres hverdag, kan det derfor være svært at give dit barn den fysiske og følelsesmæssige omsorg , det har behov for.

Oplever du det, så sørg for selv at få rådgivning og behandling.

Kontakt Holdepunkt på 3345 8600 eller på chat, så kan vi guide dig til, hvad der vil være den rette hjælp i dit tilfælde.

Du kan også kontakte Lev Uden Volds hotline på 1888.

LÆS OGSÅ: Psykisk konsekvenser hos voksne efter partnervold

Styrk din viden om børns reaktioner på vold – så du bedre kan forstå og støtte dit barn

I Viden og råd kan du udover at finde en række artikler om at opleve vold som forælder også læse flere artikler om, hvordan vold og utryghed i hjemmet påvirker et barn, og hvad man som forælder kan gøre for at hjælpe.

Besøg erduokay.dk sammen med dit barn og tal om det, I ser og læser

Erduokay.dk er et rådgivningstilbud til børn og unge, som oplever vold eller svære konflikter i familie. Som forælder kan du også bruge sitet som en hjælp til at tage de svære snakke med dit barn om de ting, der sker derhjemme.

Alle børn reagerer på vold og konflikter i familien, men ikke alle reagerer ens. Det er vigtigt, at dit barn får en god oplevelse ved at opsøge hjælp. Dit barn skal ikke føle sig presset, så ofte er det mest trygt for barnet at gå på opdagelse på sitet enten alene eller med en forælder.

Undersøg sitet med dit barn, og giv dig god tid til at fornemme, hvad dit barn bliver optaget af. Vær tålmodig og lad dit barn få pauser, hvis det bliver følelsesmæssigt påvirket af at læse om ting, det kan genkende fra eget liv. Vær en støtte for dit barn ved at sætte ord på de tanker, bekymringer og følelser, der kan opstå.

Ved at klikke rundt på erduokay.dk sammen med dit barn kan I for eksempel tale om videoerne, hvor andre børn og unge fortæller om deres oplevelser. Eller I kan tale om muligheden for, at dit barn kan få rådgivning på chat og sms eller deltage i en online ungegruppe.

Få den nyeste viden