Støt
Væk fra siden!
Viden og råd

Den første tid efter fødslen

Har du lige født, er du måske helt overvældet af følelser, dit hormonniveau er højt, og dit humør er letpåvirkeligt. Læs mere om dine følelser efter fødslen.

Når du får dit første barn, foregår der meget på én gang. Udover at hormonerne i din krop kan få dit humør svinge, kan selve det at få et barn også skabe nogle nye bekymringer. Samtidig er barnets rytme uforudsigelig, og du bruger meget tid på at give mad, omsorg og pleje til dit barn.

Det tager tid at blive forælder

Mange førstegangsforældre har kun ganske lidt erfaring med spædbørn fra tidligere, og derfor tager det tid at lære at læse barnets signaler. Det er normalt, at man som nybagt mor eller far føler sig ængstelig og usikker på:

  • Praktiske ting som søvnrytmer, spisevaner og barnets vægt
  • Om barnet udvikler sig normalt
  • Om man selv gør det godt nok
  • Spørgsmål om alt fra, hvor meget tøj barnet skal have på, til hvor meget det må græde

Det tager tid at slippe af med usikkerheden. Bed derfor familie og venner være der for dig i den første periode.

Børn er forskellige

Mange forældre har en forventning om, at barnet skal være på en bestemt måde. Men her er det værd at vide, at børn er meget forskellige og har forskelligt temperament, allerede fra de er helt spæde.

Det varierer, hvad der trøster dem, hvor let de lader sig trøste, hvordan de kan lide at blive holdt, og hvordan de vil ligge, når de skal spise.

Vær opmærksom på

  • Symptomer på en fødselsdepression
  • Råd og vejledning på internettet: Vær kritisk

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.