English
Væk fra siden!
Viden og råd

Gravid – hvad nu?

Holdepunkt - Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning - tilbyder gratis rådgivning til dig, der venter barn og har spørgsmål om for eksempel faderskab, børnebidrag, uddannelse som ung forælder eller regler for abort. Få overblik over mulighederne her.
gravid-hvad-nu-foto-thomas-wass-evaldsen
Modelfoto taget af Thomas Wass Evaldsen

Det er helt normalt at blive ramt af en følelsesbølge af både glæde, usikkerhed og bekymring, når du opdager, at graviditetstesten er positiv. Måske var det slet ikke planlagt, at du skulle være gravid, og nu skal du pludselig forholde dig til en helt ny virkelighed, der venter.

Jeg er gravid – hvad gør jeg?

Det er vigtigt at få snakket med din partner eller en person, du er tryg ved, om de spørgsmål og tanker, der trænger sig på. Samtidig kan det være en stor hjælp at tale med en uvildig rådgiver.

I Holdepunkt kan du få gratis rådgivning som gravid. Herunder har vi samlet en række eksempler på de dilemmaer og spørgsmål, du kan henvende dig med.

Hvordan kan Holdepunkt hjælpe, hvis du er gravid?

  • Du er gravid, men har tanker om abort
  • Du står alene med graviditeten
  • Du er gravid, men nervøs for økonomien
  • Du er blevet gravid i en tidlig alder

Mødrehjælpen tilbyder også råd og inspiration på engodstart.dk

Hjemmesiden En god start er et godt sted at starte, når du skal finde dit ståsted som forælder. Her kan du finde artikler, videoer og podcasts om graviditet og livet med små børn mellem 0-3 år. Alt indhold er lavet i samarbejde med fagpersoner i og uden for Mødrehjælpen.

Besøg engodstart.dk her.

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Få den nyeste viden