English
Væk fra siden!
Tema: Viden og råd under coronakrisen

5 råd til dig, der er gravid, mens Danmark er lukket ned

Skal du føde snart, kan coronakrisen vække bekymringer. I artiklen her kan du læse, hvad du kan gøre for at forberede dig bedst muligt på fødslen og nyde den sidste del af graviditeten. 
gravid-venner-netvaerk-og-familie-modelfoto-taget-af-thomas-wass-evaldsen
Modelfoto taget af Thomas Wass Evaldsen

Kære læser. Artiklen her er skrevet tilbage i marts og april, i forbindelse med at det meste af landet, inklusive skoler og daginstitutioner, blev lukket ned. Vi håber, at du stadig kan finde brugbare råd og vejledning til din situation.

Mange gravide er bekymrede lige nu. Og det er helt forståeligt. Når man står over for en fødsel, er det mindste man har brug for bekymringer om smittefare, udfordringer med at få købt alle de nødvendige babyting og en angst for, hvilke forhold der møder en på fødegangen.

Som gravid er du lige nu fyldt med hormoner og følelser, og skal du igennem en fødsel for første gang er der en hel masse andre ting udover coronasmitte, som du kan være nervøs for. Derfor gør den nuværende situation kun en i forvejen sårbar periode en tand ekstra sårbar.

I denne artikel forsøger vi at guide dig til, hvordan du kan forsøge at skubbe bekymringer i baggrunden, så du på bedst mulig vis kommer igennem den sidste ventetid og også giver dig selv plads til at nyde resten af graviditeten.

5 råd til, hvordan du bliver klar til fødslen

  • 1. Hold jer isoleret, så risikoen for smitte minimeres
  • 2. Forsøg at fjerne fokus fra alt, du alligevel ikke kan gøre noget ved
  • 3. Find ro og undgå for mange nyheder
  • 4. Bliv bedre klar til fødslen med digitale tilbud
  • 5. Del med andre, hvordan du har det

Andre har også læst

Få den nyeste viden