Støt
Væk fra siden!
Viden og råd

Sådan forbereder du dig til mødet i Statsforvaltningen

Læs gode råd til, hvordan du bedst forbereder dig, hvis du skal deltage i et møde i Statsforvaltningen.

Henvender du dig til Statsforvaltningen på grund af uenighed om, hvor meget samvær barnet skal have, hvem der skal have forældremyndighed, eller hvor barnet skal bo, bliver du som regel indkaldt til et vejledningsmøde sammen med barnets anden forælder.

Statsforvaltningen har flere typer af møder, og du kan læse mere om de forskellige møder i artiklen: Møder i Statsforvaltningen.

Gode råd, når du forbereder dig til mødet

1. Læs mødeindkaldelsen grundigt

Som en del af forberedelsen til mødet er det en god ide at læse mødeindkaldelsen fra Statsforvaltningen grundigt. Der står, hvilken type møde du og den anden forælder er indkaldt til, og lidt om, hvad du kan forvente dig af mødet. Derudover indeholder indkaldelsen en række praktiske informationer om blandt andet mødetidspunkt, varighed og konsekvensen af ikke at møde op.

2. Tænk over, hvad du vil have ud af mødet

Inden mødet kan du med fordel tænke over, hvad dit mål med mødet skal være. Overvej for eksempel:

  • Hvad du ønsker, at I får talt om på mødet?
  • Hvilke oplysninger der er relevante for sagen? Du bør undgå at fremhæve følelsesladede oplysninger og detaljer, der er uden betydning for sagen
  • Hvad, du mener, vil være bedst for jeres barn? Gennemtænk for eksempel, hvor meget samvær du mener, barnet bør have
  • Hvilke konstruktive forslag du har til løsninger?

Mange har glæde af at have en huskeseddel med de vigtigste punkter med til mødet.

3. Husk på dette inden og under mødet

Hold fokus på jeres barn og vær bevidst om at holde dine egne og barnets følelser adskilte, når du taler om sagen og kommer med forslag til løsninger.

For at undgå, at du går med til en aftale, fordi du føler dig presset til det, er det en god ide, at du inden mødet overvejer, hvor meget du af hensyn til jeres barn kan gå på kompromis med dine krav og ønsker.

Husk, at du kan bede om en pause undervejs, hvis du får brug for det.

4. Overvej at have en advokat eller bisidder med, hvis du har brug for støtte

Det er ikke nødvendigt, at du har en advokat eller bisidder med til møder i Statsforvaltningen, men for nogen betyder det meget at have en at støtte sig op ad.

Nogle forældre vælger at betale en familieretsadvokat for at gå med til mødet i Statsforvaltningen, mens andre tager for eksempel et familiemedlem eller en ven med som bisidder. Når du vælger din bisidder, så sørg for at vælge en person, der kan optræde roligt og nøgternt, så du undgår, at bisidderen optrapper konflikten mellem dig og barnets anden forælder.

Som hovedregel er det god stil på forhånd at meddele det til den anden forælder, hvis du medtager en advokat eller bisidder på mødet.

Du kan få gratis rådgivning og retshjælp inden eller efter mødet

Mødrehjælpen tilbyder gratis hjælp og rådgivning til skilsmisseforældre både over chat, telefon og ansigt-til-ansigt med en rådgiver.

Derudover har du mulighed for at få gratis retshjælp.

At have en advokat eller en bisidder med til mødet er en ret, som Statsforvaltningen kun i helt særlige tilfælde kan nægte dig.

Da en forælder imidlertid ikke kan tvinges til at deltage i et møde med den anden forælders bisidder, vil Statsforvaltningen i en sådan situation forsøge at finde en praktisk løsning. Man kan for eksempel aftale, at bisidderen bliver uden for mødelokalet, men at forælderen får mulighed for at tale med sin bisidder undervejs, eller man kan beslutte at opdele mødet.

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Artiklen er senest opdateret den 7. december 2018.

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.