Støt
Væk fra siden!
Viden og råd

Ordbog: tvangsfuldbyrdelse

Tvangsfuldbyrdelse er:

Fogedretten kan hjælpe jer med at gennemføre et fastsat eller aftalt samvær, hvis én af jer ikke overholder samværet. Bemærk dog at det ikke er muligt at gennemtvinge et samvær, som samværsforælderen ikke ønsker. Hvis fogedretten ikke kan hjælpe jer med at blive enige, kan retten idømme tvangsbøder eller i yderste konsekvens hente barnet og aflevere det til samvær eller bringe det tilbage efter samvær.

Hvis I selv har lavet en aftale om samværet, kan fogedretten kun hjælpe, hvis der i jeres samværsaftale er indsat en såkaldt tvangsfuldbyrdelsesklausul. Klausulen kan formuleres sådan: ”Denne aftale kan tjene som grundlag for tvangsfuldbyrdelse i fogedretten i henhold til retsplejelovens § 478, stk. 1, nr. 3.” Hvis I bruger den aftaleblanket, som Statsforvaltningen har lavet, er der allerede indsat en tvangsfuldbyrdelsesklausul.

Hvad er ordbogen?

I Holdepunkts ordbog kan du få forklaret betydningen af en række juridiske udtryk. Ord, du sjældent møder, men som pludselig bliver vigtige at kende midt i skilsmissen eller i en sag om samvær.

Du finder en oversigt over alle ordbogsopslag her.

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.