English
Væk fra siden!
Viden og råd

Regler for abort, hvis du er under 18 år

Hvis du er under 18 år, gælder der særlige regler, hvis du vil have foretaget en abort. Få overblik over reglerne her.

En graviditet kan være uplanlagt og uønsket, og det er helt normalt, hvis du oplever en stor tvivl, efter at du har opdaget, at du er gravid. Når du skal træffe valget mellem at gennemføre graviditeten eller få en abort er det vigtigt, at du overvejer det grundigt.

Læs eventuelt artiklen Under 18 år, gravid og i tvivl om abort, hvor du finder gode råd til, hvilke spørgsmål du kan stille dig selv, og hvem du kan snakke med om dit valg.

Hvis abort er det rette valg for dig, kan du herunder læse, hvilke regler der gælder, når du er under 18 år.

Er du under 18 år og ønsker en abort?

  • Abort kræver dine forældres samtykke
  • Abort uden forældresamtykke
  • Her kan du henvende dig
  • Efter aborten

Få rådgivning og støtte, hvis du overvejer abort

Husk, at du kan få en støttesamtale, inden du beslutter dig for, om du vil få foretaget en abort. Støttesamtalen kan for eksempel være med en rådgiver i Holdepunkt – Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning til mor og far – Sexlinien eller hos din læge. I Holdepunkt giver vi støttesamtaler ved tvivl om abort:

Rådgiverne kan hjælpe med at skabe et overblik over din situation og forsøger at gøre det mere overskueligt for dig at træffe dit valg. Du har også ret til en støttesamtale efter en eventuel abort.

Læs mere om Holdepunkts abortrådgivning eller besøg Sexliniens hjemmeside.

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Artiklen er senest opdateret den 9. april 2021.

Få den nyeste viden