Støt
Væk fra siden!
Viden og råd

Regler for abort, hvis du er under 18 år

Hvis du er under 18 år, gælder der særlige regler, hvis du vil have foretaget en abort. Få overblik over reglerne her.

Trods coronalukning – særlig akutlinje til dig, der er i tvivl om abort

En beslutning om at gennemføre eller afbryde en graviditet kan ikke vente, derfor kan du stadig få en støttesamtale i en tid, hvor det meste af Mødrehjælpens rådgivning ellers er lukket ned.

Ring til os på 33 45 86 60

Akutlinjen, som tilbyder støttesamtaler om abort, er åben på følgende tidspunkter:

  • Mandag: 09.00-10.00
  • Torsdag: 13.00-14.00

I artiklen Få en støttesamtale, hvis du er i tvivl om abort kan du læse mere om, hvad du kan få ud af en støttesamtale om abort.

Du kan også finde en en række spørgsmål, som er gode at overveje, inden samtalen i artiklen: Gravid og i tvivl om abort?

En graviditet kan være uplanlagt og uønsket, og det er helt normalt, hvis du oplever en stor tvivl, efter at du har opdaget, at du er gravid. Når du skal træffe valget mellem at gennemføre graviditeten eller få en abort er det vigtigt, at du overvejer det grundigt.

Læs eventuelt artiklen Under 18 år, gravid og i tvivl om abort, hvor du finder gode råd til, hvilke spørgsmål du kan stille dig selv, og hvem du kan snakke med om dit valg.

Hvis abort er det rette valg for dig, kan du herunder læse, hvilke regler der gælder, når du er under 18 år.

Er du under 18 år og ønsker en abort?

  • Abort kræver dine forældres samtykke
  • Abort uden forældresamtykke
  • Her kan du henvende dig
  • Efter aborten

Få rådgivning og støtte, hvis du overvejer abort

Husk, at du kan få en støttesamtale, inden du beslutter dig for, om du vil få foretaget en abort. Støttesamtalen kan for eksempel være med en rådgiver i Holdepunkt – Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning til mor og far – Sexlinien eller hos din læge. I Holdepunkt giver vi støttesamtaler ved tvivl om abort:

Rådgiverne kan hjælpe med at skabe et overblik over din situation og forsøger at gøre det mere overskueligt for dig at træffe dit valg. Du har også ret til en støttesamtale efter en eventuel abort.

Læs mere om Holdepunkts abortrådgivning eller besøg Sexliniens hjemmeside.

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Artiklen er senest opdateret den 18. december 2019.

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.