English
Væk fra siden!
Viden og råd

En forælder fortæller: Værdighed blev Peters værktøj til at komme videre

Et par år efter skilsmissen er Peter stadig en mærket mand, men samtidig er han glad for, at han kom ud af ægteskabet. Læs om hans erfaringer her.
Far faar raadgivning i Moedrehjaelpen
Modelfoto

Vi var vokset i hver vores retning

De havde tidligere snakket om skilsmisse. Alligevel er Peter ikke klar til at give op, da hans daværende kone et år senere igen bringer skilsmisse på banen.

”Den dag min kone kom og sagde, at hun ville skilles, forsøgte jeg at gøre alt for at redde vores ægteskab – ikke mindst for børnenes skyld. Jeg foreslog min kone, at vi tog på ferie og klinkede skårene og derefter startede i parterapi. Men det var hun ikke interesseret i, og derfor sendte vi separationspapirerne af sted. Det var nok også det bedste, for vi var på vej i hver vores retning”, siger Peter.

Fokus på at støtte børnene efter skilsmissen

Peter brugte tiden efter skilsmissen til at se indad. Han fik afsluttet den gymnasieuddannelse, han aldrig tidligere havde fået gjort færdig, og han er nu i gang med en uddannelse til folkeskolelærer.

Trods den personlige udvikling har skilsmissen dog ikke været en dans på roser. Særligt ikke for familiens to børn.

”Børnene syntes ikke, det var sjovt, at vi blev skilt, for de ville jo helst have, at mor og far var sammen.”

”I Mødrehjælpen fik de mig til at indse, at værdighed var værktøjet for mig til at komme videre. Det handlede om at støtte børnene bedst muligt i stedet for at konfrontere min ekskone, for det ville der med garanti ikke komme noget godt ud af. Da hun så ønskede mere samvær, hjalp advokaten i Mødrehjælpen mig med at lægge en strategi, så jeg var forberedt til mødet i Statsforvaltningen”.

Kommunikerer om børnene på SMS

Vidste du, at…

… du kan finde viden og råd i Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning, Holdepunkts, mange rådgivningsartikler.

Læs for eksempel vores artikler om skilsmisse, samvær og bopæl. Du kan også gå på jagt i oversigten over alle emner.

Samarbejdet mellem Peter og ekskonen er stadig betændt, og kommunikationen foregår kun via sms:

”Efter alle de problemer er der ikke meget tillid tilbage. Derfor SMS’er vi kun sammen, for så har jeg vores kommunikation på skrift. Det er da trist, at kommunikationen ikke er bedre, og jeg håber, at det bliver bedre med tiden, for børnene vil jo altid binde os sammen, og på et tidspunkt skal de jo også konfirmeres og giftes.”

”Den hjælp, jeg har fået i Mødrehjælpen, har helt klart betydet, at jeg har været i stand til at agere mere konstruktivt, og min ekskone og jeg samarbejder trods alt om børnene, selv om det ikke kører på skinner”, slutter Peter.

Interviewet med Peter er oprindeligt bragt i Mødrehjælpens medlemsblad MødrehjælpenNyt.

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Få den nyeste viden