Støt
Væk fra siden!
Viden og råd

Uenige om samværet, når I går fra hinanden?

I kan få hjælp af Statsforvaltningen, hvis I ikke kan blive enige om samværet, altså barnets tid med den forælder, det ikke bor med.

Samvær er en ret for barnet til at bevare kontakten med jer begge, selvom I ikke længere er et par. Det vil være bedst for barnet, hvis I selv kan blive enige om, hvor meget tid barnet skal have med den af jer, som barnet ikke bor med.

Uenighed om samværet

Hvis der imidlertid opstår konflikter, der gør samarbejdet svært, kan I kontakte Statsforvaltningen og bede om hjælp til at lave aftaler om samværet.

I kan finde et kontaktskema på Statsforvaltningens hjemmeside, som skal udfyldes i den forbindelse.

  • Når Statsforvaltningen har modtaget kontaktskemaet, indkalder den jer normalt til et eller flere fælles møder, hvor I vil blive hjulpet med at finde frem til den bedst mulige løsning for jeres barn. Læs mere i artiklen Møder i Statsforvaltningen
  • Hvis I ikke selv kan nå frem til en løsning, kan Statsforvaltningen træffe en afgørelse, om hvor meget samvær barnet skal have med den forælder, barnet ikke bor hos
  • For at undgå at jeres barn på grund af uenighed mellem jer mister kontakten til den af jer, som barnet ikke bor sammen med, har Statsforvaltningen mulighed for at træffe en midlertidig afgørelse om samvær eller en afgørelse om midlertidigt kontaktbevarende samvær

Hvis I ikke er helt enige om samværet, kan der også være hjælp at hente i Statsforvaltningens samværsguide. I Holdepunkt – Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning til mor og far – kan du læse i rådgivningsartikler, hvis I allerede har en samværsordning.

Når Statsforvaltningen fastsætter samvær

  • Statsforvaltningens vurdering
  • Omfanget af det fastsatte samvær

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Artiklen er senest opdateret den 7. december 2018.

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.