Forside

Cookie- og privatlivspolitik

Hjemmesidens ejer og kontaktoplysninger

Denne hjemmeside er drevet og ejet af:

Fonden Mødrehjælpen
Abel Cathrines Gade 13
1654 København V
E-mail: web@moedrehjaelpen.dk
Telefon: 33 45 86 00

Mødrehjælpens cookiepolitik

Hvad er en cookie?
En cookie er en datafil, som gemmes på din computer, tablet eller mobil for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies, og de kan ikke indeholde virus.

Mødrehjælpens brug af cookies
Vi anvender den type af cookies, som hedder sessions cookies. Sessions cookies gemmes på din enhed, når du åbner moedrehjaelpen.dk og de slettes automatisk igen, når du forlader vores hjemmeside.

Cookies er nødvendige for at hjemmesiden fungerer. Det gælder for eksempel siden, hvor du kan donere penge til Mødrehjælpen, der kræver cookies for at fungere godt og sikkert. Cookies hjælper os desuden med at få overblik over brugernes besøg på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette den til brugernes behov og interesser.

Vi fører statistik over antallet af brugere og hvilke sider de besøger. Vi indsamler oplysninger om geografi, browsertype, din IP-adresse mv. for løbende at kunne tilpasse vores indhold. Til formålet anvender vi tjenesten Google Analytics. Cookies fra Google Analytics indsamler data, der sendes til og gemmes på Googles servere. Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her.

Når du deler Mødrehjælpens sider på sociale medier – fx ved at klikke på et Facebook-ikon på en af vores sider – bruger hjemmesiden et program, der hedder AddThis. Når du deler, vil AddThis sætte cookies på din computer, som giver os information om, hvilke sider du deler, og på hvilke sociale netværk du deler det. Facebook giver endvidere adgang til et statistikværktøj (Facebook Insights), der kan give os information om, hvordan du deler indhold fra vores hjemmeside på Facebook.

Youtube bruger blandt andet cookies til at registrere, hvilke videoer der vises, og hvor meget af filmen du har set. Disse cookies er såkaldte Flash cookies.

Afvisning af cookies
Du kan til enhver tid selv slette cookies på din computer. Dog skal du være opmærksom på, at hvis du ikke accepterer cookies, vil der være dele af vores hjemmeside, som ikke fungerer optimalt hos dig.

Hvis du vil undgå at modtage eller slette dine cookies, skal du gøre det manualt. Det gøres forskelligt, alt hvilken browser du bruger til at gå på internettet:

Microsoft Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Safari

Mødrehjælpens privatlivspolitik

Brug af personoplysninger
Personoplysninger afgives aldrig til tredjepart, med mindre du selv udtrykkeligt giver tilsagn hertil, og vi indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, ønsker at blive kontaktet af Mødrehjælpen, donerer penge til Mødrehjælpen, tilmelder dig Mødrehjælpens Frivillignet, køber materialer hos via hjemmesiden eller søger job hos os via hjemmesiden.

Personoplysninger bruges til at gennemføre den handling, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Vi kan desuden kontakte dig i andre sammenhænge, fx i forbindelse med Mødrehjælpens oplysningsarbejde og indsamlingsindsats. Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af websitet. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier.

Beskyttelse af personoplysninger
Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger.

Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Personoplysninger slettes eller anonymiseres løbende efterhånden som det formål, de blev indsamlet til, afsluttes.

I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge persondataloven ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.

Du har ret til indsigt i Mødrehjælpens personoplysninger om dig og til at modtage en kopi af de personoplysninger, du har givet til Mødrehjælpen. Henvend dig til moedrehjaelpen@moedrehjaelpen.dk.

Hvis du vil klage over Mødrehjælpens anvendelse eller behandling af dine personoplysninger, kan du henvende dig til Datatilsynet i Danmark. Klagen indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.

Hvis du vil vide mere
Hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere information, kontakt da moedrehjaelpen@moedrehjaelpen.dk.

Hvis du henvender dig til os om dine personoplysninger, er du forpligtet til at dokumentere, hvem du er, inden henvendelsen behandles af Mødrehjælpen. Hvis vi bliver i tvivl, vil vi anmode om yderligere oplysninger, der er rimelige og nødvendige for at bekræfte din identitet, for at beskytte dine og dit barns personoplysninger og for at kunne lokalisere dine oplysninger.

Denne privatlivspolitik er en del af Fonden Mødrehjælpens forberedelse til den nye persondataforordning, som træder i kraft d. 25. maj 2018. Ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi datoen for “sidst opdateret” nederst på siden.

Siden er opdateret 19. marts 2018