Mødrehjælpens rådgivning

Mødrehjælpens Julehjælp - kort fortalt

Mødrehjælpen støtter de fattigste børnefamilier i landet, så flere børn får en jul, der tilnærmelsesvis ligner andres. Med vores julehjælp vil vi tænde lys. Ikke bare juleaften. På sigt kan hjælpen med vores rådgivning give en mor eller en far troen tilbage på en lysere fremtid.

Uden hjælp, ingen jul

På verdenskortet sidder Danmark som på en lille grøn gren. Alligevel er der hvert år familier for hvem julen føles som endnu et nederlag. Hvor der ikke er penge til bare et minimum af alt det, vi andre tager for givet. Hvor håb og ønsker om bare en lille smule normalitet kun kan gå i opfyldelse, hvis andre hjælper. De fleste danskere ved det godt, men hvor mange ved i grunden, hvor slemt det kan stå til? At selv her i Danmark er der børn, der ønsker sig noget så basalt som en seng? Et par sko fordi der er huller i de gamle. Eller en glad mor?

Ingen ønsker, at deres børn skal mangle noget. Men langt flere, end man regner med, kan komme ud for, at en ellers tryg verden pludselig vælter. Hvor julens samvær, glæde og gaver i stedet bliver til en lang måned med mavepine, sorg og magtesløshed.

Foto: Stockbillede

Vi inviterer til fællesskaber med dans om juletræ, fletning af hjerter og uddeling af gaver. ”Hvad fik du i julegave”, bliver der spurgt i skolen. ”Hvor skal I holde jul”, spørger naboen. Vi vil den ensomhed til livs, som kan give skam og skyld, fordi der ingen jul er at fortælle om.

Med vores julehjælp vil vi tænde lys. Ikke bare juleaften. På sigt kan hjælpen med vores rådgivning give en mor eller en far troen tilbage på en lysere fremtid.

Det er vores mål. Og det er dét, vi med alle kræfter skal indsamle midler til.

FAQ om Mødrehælpens Julehjælp:

  • Hvad består julehjælpen af?
  • Hvad kræver det at ansøge om Mødrehjælpens Julehjælp?
  • Hvem modtager Mødrehjælpens Julehjælp?
  • Det går pengene til, når der doneres til juleindsamlingen
  • Uddeling af julehjælp gennem årene

Få den nyeste viden