Det gør vi

Vores resultater

Mødrehjælpen når ud til flere end nogensinde før.

I 2018 imødekom Mødrehjælpen 21.833 henvendelser fra fædre, mødre, familier og gravide i vores rådgivning, særlige indsatser og frivillige aktiviteter. Det er en stigning på 19 % i forhold til 2017.

Det er en udvikling, vi er stolte over – og vi er taknemmelige for støtten fra de mange enkeltpersoner, virksomheder, fonde og frivillige, der har gjort det muligt.

Frivillige kræfter – en vigtig del af indsatsen

Det nytter at engagerer sig i Mødrehjælpens sag, og et stigende antal frivillige sætter sit klare aftryk på Mødrehjælpens samlede indsats. Ved udgangen af 2018 var der nemlig 1.906 frivillige. De lagde tilsammen 267.192 timers frivilligt arbejde i Mødrehjælpens butikker og lokalforeninger.

Lokalforeningernes aktiviteter er en vigtig del af den hjælp, vi tilbyder, for det er hér, de sårbare familier møder de frivillige, varme hænder. De nære fællesskaber er en god modvægt mod den ensomhed, der ofte er en del af udfordringerne for familierne.

En god start for unge familier

Unge familier har ofte særlig brug for støtte til at komme godt i gang med familielivet. Hos Mødrehjælpen tager vi familiernes udfordringer og usikkerhed alvorligt, uanset om det drejer sig om økonomi, uddannelse, forældrerollen eller sundhed. Vi hjælper familierne med at finde ben at stå på, så de kan etablere gode rammer for hele familien. I 2018 var der 728 forældre under 30 år tilknyttet Mødrehjælpens partnerskabsindsatser for unge familier.

Voldsudsatte kvinder får selvværdet tilbage

Mødrehjælpen gav støtte til 173 voldsudsatte og 176 børn i projektet Ud af Voldens Skygge i 2018. 79 % af kvinderne oplever forbedring af angst, depression og PTSD, som er to typiske psykiske følgevirkninger af volden. De ustabile rammer i børnenes liv og de traumatiske oplevelser, de har med i rygsækken hjemmefra, er et særligt fokus i Mødrehjælpens indsats. Spiseforstyrrelser, ensomhed og generel mistrivsel er blot nogle af de udfordringer, vi arbejder målrettet med i vores indsats mod vold i familierne. De børn, der fik hjælp i 2018, oplevede en samlet forbedring af deres trivsel på 66 %.

Mere hjælp til fædre og udsatte familier

Støtten til Mødrehjælpens indsats nytter, og vi styrker indsatsen i de kommende år. Vi vil udvikle flere tilbud til fædrene og sætte udsatte børnefamiliers vilkår endnu tydeligere på dagsordenen i den offentlige debat. Og vi gør plads til endnu flere frivillige i vores netværk af lokalforeninger. Dette – og meget mere – er en del af Mødrehjælpens strategi for 2017-2020: Stil Op! For børnefamilierne i Danmark’.

I årsberetningen for 2018 kan du læse meget mere om Mødrehjælpens indsatser og resultater sidste år.

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.