Det gør vi

Vores resultater

2021 blev et år, hvor Mødrehjælpen igen oplevede et stort og akut behov for hjælp til gravide og børnefamilier.

At behovet for hjælp er stort og alvorligt, kommer til udtryk i det stigende antal familier, vi støtter. 11.795 gravide, forældre og børn har i 2021 fået hjælp i Mødrehjælpens rådgivningstilbud. 15.770 børn og forældre har deltaget i udflugter og aktiviteter – en stigning på 35 % fra 2020.

Endelig har Mødrehjælpen stået bag 18.688 uddelinger til familier, som har haft brug for hjælp. Vores uddelinger består bl.a. af jule-, sommerferie- og fødselsdagshjælp, økonomisk støtte, babypakker og flyverdragter – i 2021 hjalp vi 70 % flere på denne måde.

Frivillige kræfter – historisk stor tilslutning

Antallet af frivillige, der lægger kræfter og hjerte i Mødrehjælpens arbejde rundt om i landet, steg i 2021 til 2.282 – det højeste antal i Mødrehjælpens historie. De frivillige har bidraget til, at rekordmange har kunnet deltage i lokale aktiviteter og få lokal støtte af Mødrehjælpen. Der har været juletræstænding, madlavning og fællesspisning, udflugter i naturen, julegaver til børn i familier, hvor der ikke er råd og biografture.

De frivillige kræfter er en vigtig del af den hjælp, vi tilbyder, for det er hér, de sårbare familier møder de frivillige, varme hænder.

Stor opbakning fra befolkningen

Over 181.000 danskere støttede os i 2021 med store og små beløb. En stigning på 18 % i forhold til 2020. Også mange virksomheder og fonde har bakket op om vores arbejde. Mødrehjælpens nationale juleindsamling lukkede i 2021 med et historisk resultat, der gav 13.121 af landets fattigste børn mulighed for at fejre jul. Det er 39 % flere end i 2020.

Vi er både taknemmelige og stolte over den tillid, der bliver vist Mødrehjælpen.

Ny skilsmisserådgivning

Uenigheder om, hvor barnet skal bo, og hvordan samværet skal fordeles, kan hurtigt spidse til, når afgørelser og afklaring sættes på pause. Det var derfor et stort og vigtigt skridt, da vi i 2021 kunne åbne en skilsmisserådgivning til forældre, som oplever ventetid i Familieretshuset. Rådgivningen har fokus på at klæde forældrene på til at samarbejde om barnet, og den er et supplement til den skilsmisserådgivning, vi forvejen giver i Holdepunkt.

Styrket hjælp til børn og unge udsat for vold

Der er stort behov for at styrke børn og unges viden om vold og sikre kvalificeret hjælp til dem, den går ud over. Derfor var det en stor glæde, at vi i samarbejde med Ole Kirk’s Fond, i september 2021 lancerede et helt nyt tilbud målrettet voldsudsatte børn og unge på sitet erduokay.dk. Her kan børn og unge spejle sig i andres erfaringer, tage testen ’Er du okay?’ og chatte med Mødrehjælpens erfarne rådgivere.

En god start for børnefamilier

I 2021 har Mødrehjælpen fortsat udviklet 1000 Dage – et femårigt partnerskab med Egmont Fonden, der skal give alle børn den bedste start på livet. Bl.a. gik engodstart.dk i luften tilbage i marts. Et digitalt univers med råd og vejledning fra fagprofessionelle målrettet alle gravide og småbørnsforældre. Fra lanceringen i marts og resten af 2021 besøgte 105.000 engodstart.dk, og flere end 4.000 oprettede en brugerprofil.

Læs mere om Mødrehjælpens indsatser i 2021

I ledelsesberetningen for 2021 kan du læse meget mere om Mødrehjælpens indsatser og resultater sidste år. Du kan også læse den digitale version af Mødrehjælpens årsrapport 2021 herunder eller via dette link.

test_ipaper


Få den nyeste viden