Det gør vi

Vores resultater

Mødrehjælpen når ud til flere end nogensinde før

I 2017 imødekom Mødrehjælpen 18.390 henvendelser fra fædre, mødre, familier og gravide i vores rådgivning, særlige indsatser og frivillige aktiviteter. Det er en stigning på 11 % i forhold til 2016.

Det er en udvikling vi er stolte over – og vi er taknemmelige for støtten fra de mange enkeltpersoner, virksomheder, fonde og frivillige, der har gjort det muligt.

Frivillige kræfter – en vigtig del af indsatsen

Det nytter at engagerer sig i Mødrehjælpens sag og et stigende antal frivillige sætter sit klare aftryk på Mødrehjælpens samlede indsats. Ved udgangen af 2017 var der nemlig 1.674 frivillige. De lagde tilsammen 204.818 timers frivilligt arbejde i Mødrehjælpens butikker og lokalforeninger.

Lokalforeningernes aktiviteter er en vigtig del af den hjælp, vi tilbyder, for det er hér de sårbare familier møder de frivillige, varme hænder. De nære fællesskaber er en god modvægt mod den ensomhed, der ofte er en del af udfordringerne for familierne.

En god start for unge familier

Unge familier har ofte særlig brug for støtte til at komme godt i gang med familielivet. Hos Mødrehjælpen tager vi familieres udfordringer og usikkerhed alvorligt, uanset om det drejer sig om økonomi, uddannelse, forældrerollen eller sundhed. Vi hjælper familierne med at finde ben at stå på, så de kan etablere gode rammer for hele familien. I 2017 var der 443 forældre under 30 år tilknyttet Mødrehjælpens ungeindsatser – og heraf var de 152 fædre.

Voldsudsatte kvinder får selvværdet tilbage

Mødrehjælpen gav støtte til 180 voldsudsatte og 201 børn i 2017. Det er 34 % flere børn i forhold til 2016. Og over 75 % af kvinderne oplever forbedring af deres situation. De oplever sig mindre afhængige af deres ekspartner, og færre psykiske følgevirkninger af volden. De ustabile rammer i børnenes liv og de traumatiske oplevelser, de har med i rygsækken hjemmefra er et særligt fokus i Mødrehjælpens indsats. Spiseforstyrrelser, ensomhed og generel mistrivsel er blot nogle af de udfordringer, vi arbejder målrettet med i vores indsats mod vold i familierne.

Mere hjælp til fædre og udsatte familier

Støtten til Mødrehjælpens indsats nytter, og vi styrker indsatsen i de kommende år. Vi vil udvikle flere tilbud til fædrene og vi vil sætte udsatte børnefamiliers vilkår endnu tydeligere på dagsordenen i den offentlige debat. Og vi gør plads til endnu flere frivillige i vores netværk af lokalforeninger. Dette – og meget mere – er en del af Mødrehjælpens strategi for 2018-2020: Stil Op! For børnefamilierne i Danmark’.

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.